Lidija Bačić pjevala ispred crkve u Sarajevu u minjaku, građani zgroženi: Sramota, ovo je užas

Region

Lidija Bačić pjevala ispred crkve u Sarajevu u minjaku, građani zgroženi: Sramota, ovo je užas

Ovom prigodom Lile je odjenula usku mini haljinu koja je istaknula sve njene atribute, a uz to sve haljina je imala i duboki dekolte

Lidija Bačić (36) i bosanskohercegovački pjevač Fatmir Sulejmani u četvrtak su ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu predstavili njihovu zajedničku pjesmu “Sjaj”.

Pjevačica je nastupila u svojem klasičnom izazovnom izdanju. Ovom prigodom odjenula je usku mini haljinu koja je istaknula sve njene atribute, a uz to sve haljina je imala i duboki dekolte.

Nakon nastupa odmah su krenuli komentari na društvenim mrežama kako nije prikladno odjevena s obzirom na lokaciju gdje nastupa.

‘Haljina ipak neprikladna za to mjesto’, ‘Sramota’, ‘Prestrašno, sramota’, ‘Žalosno jadno i degutantno. Ne priliči mjestu nikako’, samo su neki od komentara na mrežama.

Uz to sve i Gradsko vijeće Sarajeva oštro je osudilo nastup Lidije Bačić.

– Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stub duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mjesta u kojem se nalazi i stoljećima je posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i svih religija – istaknuto je.

– Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionira sudionike – poručili su.

24sata