DJEVOJČICA SLOMILA KIČMU KAD JE PALA U RIJEKU: UŽASU U SRBIJI PRETHODILA SVAĐA

Region

DJEVOJČICA SLOMILA KIČMU KAD JE PALA U RIJEKU: UŽASU U SRBIJI PRETHODILA SVAĐA

Nišlijka (16) koja je sinoć pod još nerazjašnjenim okolnostima pala u Nišavu, teško je povrijeđena, potvrđeno je u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

Pacijentkinja ima prijelom lumbalnog dijela kičme koji zahtjeva operativno zbrinjavanje. Zadržana je na liječenju na Klinici za neurohirurgiju, svjesna je komunikativna, nije životno ugrožena, ali povreda jeste veoma ozbiljna. Operativni zahvat planiran je za sljedeću nedjelju – saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove u Srbiji.
Još nema pouzdanih informacija da li je maloljetnica skočila u vodu ili je upala u rijeku, ali je imala sreće jer je riječni vodostaj nizak pa je završila na ostrvcetu nasred rijeke na par stotina metara od zgrade bivšeg grčkog konzulata. Hitna pomoć i policija su alarmirali pripadnike Vatrogasno spasilačkih jedinica koji su saradnju građana, djevojčicu iznijeli iz rijeke.

Kako je kazao jedan od očevidaca, šesnaestogodišnjakinja je zapomagala dok je čekala pomoć.

Očigledno je bilo da je nešto boli, kukala je na sav glas. Nismo mogli da joj priđemo, bilo nam je stvarno žao. Šta je sa tom djecom, nije mi jasno. Da je voda bila dublja, ovo bi se drugačije završilo – komentarisao je događaj jedan Nišlija.

Kako i zbog čega je djevojčica upala u rijeku još nije razjašnjeno. Ono što se zna je da je neposredno prije pada bila u društvu sa još jednom tinejdžerkom, koju je dozivala dok je Hitna pomoć odvozila.

hayat.ba