Detalji požara u Švrakinom Selu: Policija uhapsila muškarca zbog izazivanja opće opasnosti

Region

Detalji požara u Švrakinom Selu: Policija uhapsila muškarca zbog izazivanja opće opasnosti

Uhapšeni 38- godišnjak bez saglasnosti vlasnika koristoi kuću

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas su saopćili detalje sinoćnjeg požara u Švrakinom Selu kojom prilikom su povrijeđene dvije osobe, a 38- godišnjak uhapšen zbog izazivanja opće opasnosti.

– Dana 02.06.2022.godine u 21:58 sati, obaviještena je PU Novi Grad da je u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo došlo do požara na kući vlasništvo I.M. i V.M. iz Sarajeva, koji se proširio i na kuću vlasništvo B.M. iz Sarajeva. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Prilikom gašenja požara, lakše su povrijeđeni A.M.i pripadnik PVB, a ljekarska pomoć im je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu- navodi se u saopćenju.

Po nalogu postupajućeg tužioca, J.V., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a koji bez saglasnosti vlasnika koristi kuću, lišen je slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti).

On je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog događaja.

avaz.ba