Lulić: Nabili su me nogom, nisu rekli ni hvala

Showbizz

Bivši reprezentativac bosne i Hercegovine, Senad Lulić i dalje je ljut zbog načina na koji je napustio svoj bivši klub Lazio.

Naime, Lulić je u dugom intervjuu, kojeg je dao za Corriere dello Sport, govorio o okolnostima u kojima je napustio ekipu u kojoj je godinama bio kapiten.

Čini se da je bivši fudbaler kivan na predsjednika, upravu i tadašnji stručni štab kluba, iako je za Lazio dao sve, pa skoro i izgubio nogu.

“Mnogo ljudi to ne zna, ili se pretvara. Srećom to mi se desilo sa 35 godina”, rekao je Lulić, koji je potom objasnio zašto je pred kraj karijere stalno bio na listi povrijeđenih igrača.

“Početkom 2020. godine bolio me skočni zglob, dobio sam udarac protiv Brescie. Trener me nije mogao zamijeniti, a ja sam nastavio igrati sa bolovima. Govorili su mi da će proći samo od sebe, a na kraju sam morao odmoriti godinu”, kaže Lulić.

Što je još gore zbog tretmana koje je dobijao, naš bivši fudbaler zapao je u još veće probleme zbog infekcije koja je mogla značiti kraj njegove karijere.

“Dobio sam infekciju stafilokokom. Morao sam na operaciju tri puta, jednom u Rimu, dva puta u Švicarskoj”, objasnio je Senad Lulić, dodavši da se u jednom trenutku jako uplašio.

“Bakterija mi je pojela tkivo, mišiće.. Rekli su mi da u ekstremnim slučajevima bakterija može proširiti na druge organe, da bih mogao izgubiti nogu, da bi moglo doći do infekcije krvi. Srećom, prošlo je kako treba.”

Lulić je za Lazio dao bukvalno sve i više puta je svoje zdravlje stavljao u stranu za dobrobit ekipe. To mu, međutim, na kraju nije donijelo ništa.

“Na kraju su me nabili nogom u g**icu. Ni hvala nisu rekli. To je ono što mi smeta, jer sam igrao pod velikim bolovima”, tvrdi Lulić, koji je ostao kivan na klub koji mu se do posljednjeg trenutka nije javio kako bi razjasnio kakvu budućnost želi za svog igrača.

Ipak, Senad Lulić počinje novu karijeru, jer želi ostati u fudbalu, a uskoro će početi proces dobijanja trenerske licence. Ko zna, možda ga jednog dana ponovo vidimo u Seriji A.

n1