KONSTRAKTA USPJELA ONO ŠTO NIJE NI MARIJA ŠERIFOVIĆ POSLIJE POBJEDE NA EUROVIZIJI: Stigli zvanični podaci

Showbizz

KONSTRAKTA USPJELA ONO ŠTO NIJE NI MARIJA ŠERIFOVIĆ POSLIJE POBJEDE NA EUROVIZIJI: Stigli zvanični podaci

Ana Đurić Konstrakta, ovog mjeseca je učestvovala na 66. Evroviziji, na kojoj je Srbiji, posle ijdeset godina, donijela plasman u prvih pet u finalnoj večeri.

Konstrakta je i prije toga “zaludjela” mnoge države, mahom u regionu, pa se njena pjesma mjesecima pjeva i sluša, a sad je to, po svemu sudeći, slučaj i sa mnogim zemljama koje su daleko od Balkana.

Nakon što je u Hrvatskoj došla na 1. mjesto na zvaničnoj listi slušanosti pjesama, uspjela je da uđe i na muzičke liste mnogih drugih zemalja. Tako njenu numeru “In corpore cano”, na primjer, možemo videti na zvaničnim muzičkim listama Holandije (19. mjesto), Islanda (15. pozicija), Litvanije (11. mjesto) itd., dok je na “Viral 50” listi najvećeg planetarnog striming servisa Spotify dospjela do 7. mesta, što je dosad nezapamćen retultat za izvođača iz Srbije.

Čak ni pjesma “Molitva”, jedine srpske pobjednice na Evroviziji, Marije Šerifović, nije uspjjela da se nađe ni na jednoj od gorepomenutih muzičkih lista, iako je trijumfovala na takmičenju, a Konstrakta bila peta.

Podsjetimo, Sanja Vučić, koja je dosad dva puta predstavljala Srbiju na pomenutom takmičenju, otkrila je nedavno da priželjkuje saradnju sa Konstraktom.

– Voljela bih Konstrakti da napišem pjesmu. Imala sam priliku da radim alternativnu muziku, mislim da bih se sa Konstraktom dobro uklopila, čak smo jednom delile binu dok je nastupala sa Zemljom gruva – kazala je Vučićeva tada za domaće medije.

(Kurir.rs/ Blic)