EVO KAKO SE PRAVILNO PIJE VODA KAKO BI PODSTAKLA PROBAVU, KAFU OSTAVITE ZA KASNIJE

Zanimljivosti

Ostavite nekoliko minuta za pauzu između hidratacije i doručka

Nedovoljna hidratacija u toku dana može da dovede do raznih zdravstvenih problema koji nam kradu energiju u toku dana, osjećaj umora, mučninu, vrtoglavicu, opstipaciju, nemogućnost da se skoncentrišemo, slab metabolizam, ali i fizičke promjene kao što je nagomilavanje kilograma, suha kosa i koža.

Ono što je veoma bitno je da odmah nakon buđenja ujutu popijete čašu vode, ne kašasti sok, čaj ili kafu, već čistu vodu, a samo uvođenje ove jednostavne rutine, dosta će promijeniti situaciju.

Prema japanskoj narodnoj i prirodnoj medicini čašu vode treba da popijete odmah nakon buđenja. Ujutru popijte četiri čaše vode, po 150 mililitara, sa pauzom od 5-7 minuta. Poslije toga nemojte ništa jesti niti piti 45 minuta, a zatim tokom dana rasporedite oko 2,5 litra vode. Ne pijte jako hladnu ili jako toplu vodu – njena temperatura treba da bude slična tjelesnoj.

U jutarnju čašu vode možete sipati malo limunovog soka, ako nemate problema sa želucem, jer ova kombinacija se pokazala kao vrlo uspešna za ubrzanje metabolizma.

hayat.ba