SAGORJEVA MASTI PREKO NOĆI: Čaša ovog napitka prije spavanja čini čuda (RECEPT)

Zdravlje

SAGORJEVA MASTI PREKO NOĆI: Čaša ovog napitka prije spavanja čini čuda (RECEPT)

Napici koji sagorjevaju masti su jedan od najlakših načina da izgubite kilograme. Postoje raznovrsna pića za skidanje kilograma, a najpoznatija su limun i đumbir, kafa i zeleni čaj. Ova napici pokazuju visoku efikasnost u borbi protiv masti, a to je činjenica! Osim toga, ona su zdrava i laka za pripremu, što je idealna opcija za ljenjivce!

Danas želimo da vam predstavimo listu od 3 nova recepta za sagorevanje masti. Oni ne samo da pomažu da bolje spavate, bogati su hranljivim sastojcima, već i uništavaju masti u kratkom periodu. Dakle, ako ne znate kako da izgubite tvrdoglave kilograme, svakako bi trebalo da isprobate ove recepte!

Mlijeko i muskatni oraščić:

Pikantna kombinacija mleka sa medom i muskatnim oraščićem čini ovo piće neobično ukusnim. Med pomaže da se opustite i odmorite. Muskatni oraščić ima efekat zagrevanja koji započinje vaš metabolizam tako da masnoća „gori“ dok spavate. Ovo se događa u vašem organizmu ako jedete đumbir svakog dana!

Sastojci:

-čaša niskokaloričnog mlijeka

-2 kašike meda

-1/4 kašike mljevenog muskatnog oraha

Samo zagrijte mlijeko i dodajte med i oraščić.

Sok od višnje i aloe vera:

Istraživanja su pokazala da sok od višnje značajno poboljšava trajanje i kvalitet sna. Naučnici su pronašli direktnu vezu između konzumiranja višanja i niskog sadržaja masti, uključujući i masnoće u abdomenu. Aloe vera je uobičajeni tradicionalni lijek za dijabetes. Novo istraživanje potvrđuje da reguliše nivo glukoze u krvi i pomaže u smanjenju težine.

Sastojci:

-pola čaše nezaslađenog soka od višanja

-1 kašika aloe vere

-1 čaša vode sa sobne temperature

Pomiješajte sok i aloe veru. Dodajte vodu. Dobro promiješajte i popijte!

Kefir i spirulina:

Spirulina nevjerovatno čisti telo, smanjuje upale i jača imunitet. Ako popijete ovaj koktel sa kefirom prije spavanja, opterećenje jetre se smanjuje nakon jela. Skromna zelena alga u kombinaciji sa kefirom ispravlja sve nedostatke u ishrani, podiže energiju i zdrav metabolizam.

Sastojci:

-2 kašike spiruline u prahu

-1 čaša kefira

Rastvorite spirulinu u kefir, dobro promešajte i dodajte začine ili med po ukusu.

Ovi jednostavni recepti za mršavljenje ne samo da vam pomažu da uđete u uske farmerke, već i da poboljšate svoje zdravlje. Ipak, zdrava ishrana i vježbanje su još uvijek pouzdane provjerene metode gubitka težine u predjelu stomaka. Međutim, nedavne studije su pokazale da pića koja sagorjevaju masnoće pomažu da se sagore kalorije noću! Novi.ba/Stil.kurir.rs