2 biljke koje bi trebalo da imate u kući: Vjeruje se da one donose sreću, posebno ženama

Zanimljivosti

2 biljke koje bi trebalo da imate u kući: Vjeruje se da one donose sreću, posebno ženama

Biljke i cvijeće nisu samo ukras doma i zelena oaza usred kuće. Veruje se da mnoge od njih imaju i određenu funkciju kada je privlačenje sreće, bogatsva, ali i blagostanja u pitanju.

Postoji uvjerenje da bi svaka žena trebalo u kući da ima ove dvije biljke. Jedna od njih je Spatifilum koji se u narodu i zove “ženska sreća”. Smatra se da ova biljka osjeća sve što osjeća i njena vlasnica – ako ona cvjeta i biljka će procvjetati. Postoji vjerovanje da Spatifilum donosi sreću njenoj vlasnici.

Postoji vjerovanje da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit, pa je zato tako i zovu u naordu. Ako neudatoj djevojci poklonite Spatifilum, vjeruje se da će ona veoma brzo naći ljubav svog života i zasnovati porodicu. Ako je poklonite udatoj dami, u porodicu će, prema vjerovanju, stići prinova.

Od davnina su žene počele da primećuju da je postojanje ove lijepe biljke u kući obavezno povlačilo za sobom dobre promjene, pogotovo u ljubavnim odnosima. Djevojke su pronalazile svog izabranika, djevojke u vezi ubrzo su dobijale ponudu braka, a udate žene su živjele u srećnim brakovima.

Druga biljka koju mnogi smatraju važnom za žene je orhideja. Po starom verovanju orhideje predstavljaju ljubav. Ovaj cvijet privlači pozitivne emocije i ljubav, umiruje dušu i produbljuje prijateljstva.

Stari Grci su orhideje povezivali sa plodnošću i muževnošću, što ih čini odličnim poklonom za žene koje planiraju da se ostvare u ulozi majke. Orhideja i ženski cvijet blagostanja, pa se preporučuje da je žene, osim u kući, drže i u radnom prostoru, odnosno kancelarijma jer donosi uspjeh i napredovanje u karijeri.

(Telegraf.rs)