PRIVLAČI NEGATIVNU ENERGIJU: NOŠENJE PRSTENA NA OVOM PRSTU IMA LOŠ UTICAJ NA ŽIVOT

Zanimljivosti

PRIVLAČI NEGATIVNU ENERGIJU: NOŠENJE PRSTENA NA OVOM PRSTU IMA LOŠ UTICAJ NA ŽIVOT

Poznati guru i jogi Sadguru u jednom videu priča šta se događa sa našim tijelom kada nosimo nakit, konkretno prstenje. On smatra da nošenje nakita može da utiče na energiju i ono što privlačimo, kao i da je organizam mehanizam koji posjeduje brojne mogućnosti.

Nošenje prstena na palcu može da privuče određene sile ka tijelu sa kojima nećeš moći da se nosiš. Može donijeti stres. Ukoliko odete na neka mjesta, možete privući ono što ona zrače, čak i negativno, jer metal na palcu, šalje poruku da vi sve te sile želite. Metal ima određenu privlačnost, određeni uticaj, pa se zato koristi na određen načine – istakao je Sadguru i dodao na kojem prstenu je najbolje nositi prsten.

Zato je oduvijek utvrđeno da se prsten nosi na domalom prstu, na engleskom se čak i kaže “ring finger” (prst za prsten). U jogi postoji cijela nauka o domalom prstu, on se smatra ključem za sve što jesi. Ukoliko stavite prsten na domali prst, bilo kakav metal, sistem ostaje vrlo stabilan.

Sadguru je u svom izlaganju komentarisao i kako nošenje pirsinga može nepovoljno da utiče na energiju: “Ako stavljate metal na neko drugo mjesto, po tijelu, danas ljudi svuda stavljaju metal po sebi, on djeluje na svoj način, ima svoj uticaj. Ali nije odlučjući faktor. Neko može da nosi sve te stvari i da bude prilično dobro, ali to je kao da napraviš auto koji je potpuno ravan kao zid i voziš ga. Još uvijek ga voziš, samo što troši duplo više goriva od onoga koji je pravilno napravljen.

hayat.ba