VIŠE IH NE BACAJTE! EVO ČEMU MOGU DA POSLUŽE PLASTIČNE FLAŠE

Zanimljivosti

VIŠE IH NE BACAJTE! EVO ČEMU MOGU DA POSLUŽE PLASTIČNE FLAŠE

Ukoliko imate plastične flaše, ne bacajte ih. Jednostavnim trikom, od njih ćete napraviti nešto daleko korisnije.

Znate i sami, kolika je glavobolja zapušena sudopera, a pražnjenje mrežice umije da bude poprilično zamorno, ponajviše zbog njene veličine. Samim tim, bilo da kuhate, pa imate više otpadaka, ili perete sudove koji su jako zaprljani, postoji način da to olakšate.

Flašu isijecite na pola i izbušite nožem rupice sa donje strane, a u ugao sudopere samo zalijepite jednu od onih kukica i na nju zakačite flašu. Sad možete lako da ostatke povrća ili sa sudova, sipate unutra, a onda jednostavno istresete u kantu za đubre. Samim tim, em ste olakšali posao, em i u kantu nećete ubaciti natopljeno povrće, a samim tim, to znači – manje curenja, ali i neprijatnih mirisa.

Vrh flaše možete iskoristiti na dva načina. Prvi je za pranje sudova žicom. Kako se ne biste povrijedili, potrebno je da kroz sredinu žice provučete kanap, a potom sve to da uvučete kroz otvor gornjeg dijela flaše, zategnete i zavrnete poklopac. Samim tim, pranje će biti daleko lakše, prije svega jer imate “ručku”, a i manje su šanse da se posiječete na žicu, što, kao što znate, može biti veoma nezgodno.

Treći način je takođe sjajan, pogotovo kada su u pitanju kese za zamrzivač. Vjerovatno povrće i voće koje ostavljate u friz, držite u kesicama koje ste uvezali u čvor. Ukoliko se prevarite i zavežete jače, gotovo je sigurno da ćete kesu morati da pocijepate, što nije praktično, pogotovo ako vam treba samo dio sadržine. Umjesto toga, vrh kese provucite kroz gornji dio flaše, a potom zavrnite poklopac. Voće i povrće će biti očuvano, a biće lakše i da dozirate koliko vam treba. Nakon toga, jednostavno vratite poklopac, zavrnite i ostavite u zamrzivač. Praktično, zar ne?

hayat.ba