NEVJEROVATAN SLUČAJ: LOPOVI USRED DANA UKRALI CIJELI MOST

Zanimljivosti

NEVJEROVATAN SLUČAJ: LOPOVI USRED DANA UKRALI CIJELI MOST

Stanovnici jednog sela ostali su nemalo iznenađeni kad su saznali da je most ukraden.

Sakupljači i preprodavači željeza i ostalih metala nerijetko u potrazi zastrane pa otuđe metalni predmet koji se koristi. Svi se još dobro sjećamo kad su nestajali šahtovi, ograde, a ponekad su znala biti ispražnjena i čitava gradilišta.

U ovom slučaju nepoznati kradljivci su išli nekoliko koraka dalje. I imali su puno više hrabrosti i drskosti jer su uspjeli rastaviti i odnijeti čitav most pred očima seljana.

Radi se o mostu u Indiji, blizu sela Amiyawar koji je izgrađen 1972. godine. Težak 500 tona i dug 18 metara, služio je za povezivanje obala kanala Arrah. Kako je prije nekog vremena proglašen opasnim, stavljen je izvan funkcije, a blizu njega je izgrađen novi betonski most.

Seljani su od vlasti tražili da se stari most ukloni te se potom pojavila ekipa s teškom mehanizacijom koja je krenula s demontažom mosta i odvozom dijelova. Kako su bili u radnim uniformama, seljani nisu posumnjali u njihove namjere pretpostavljajući da su u pitanju radnici državnih institucija. Kradljivci su rekli da su iz državnog odjela za održavanje kanala. Za rastavljanje mosta trebala su im puna dva dana.

Ljudi su došli s teškom mehanizacijom, plinskim rezačima i radili su puna dva dana da bi rastavili most – izjavio je mještanin Gandhi Chaudhary.

Da stvar bude bolja, mještani su bili iznenađeni njihovim predanim radom te su javno hvalili požrtvovan rad državnih službenika. Mnogi su ih čak i fotografirali te su fotografije objavljene na društvenim mrežama. A onda je uslijedio šok kad su nakon par dana u medijima pročitali kako je legendarni stari most nestao i kako država nema nikakve veze s time.

Policija trenutno pregledava sve otkupne stanice starog željeza ne bi li ušla u trag mostu i kradljivcima. Posljednje informacije govore kako su ušli u trag pojedinim članovima bande, ali dijelovima mosta ni traga.

hayat.ba