NAMAZALA SAM 1 SASTOJAK NA GRUBE PETE i ostala u šoku: Koža mi je mekana kao bebina, TRIK KOJI ME SPASIO RUŽNIH I ISPUCALIH PETA

Zdravlje

NAMAZALA SAM 1 SASTOJAK NA GRUBE PETE i ostala u šoku: Koža mi je mekana kao bebina, TRIK KOJI ME SPASIO RUŽNIH I ISPUCALIH PETA

Ispucale pete i pocrnjeli tabani česta su pojava tijekom vrućih i suhih mjeseci. Obuća koju nosimo često uzrokojuje crnjenje ili ispucalost tabana. Na tržištu se može naći mnogo proizvoda koje hidratiziraju suha stopala, ali postoje i vrlo učinkoviti proizvodi koje imate u svojoj kuhinji ili kupaonici

1. PJENA ZA BRIJANJE

Nanesite veću količinu pjene za brijanje na stopala. U većoj posudi pomiješajte jednaku količinu vodice za ispiranje usta i toplu vodu te dobro natopite ručnik. Dok su stopala još napjenjena omotajte ih ručnikom i ostavite da odstoji oko pola sata.

Istim ručnikom lagano trljajte stopala skidajući pjenu. To će ukloniti grubu i suhu kožu, a stopala će postati glatka i meka. Na kraju tretmana nanesite kremu za stopala za dodatnu hidrataciju.

2. BILJNO ILI MASLINOVO ULJE

Ovo je još jedna vrlo učinkovita metoda, a sve što trebate jest malo maslinovog, biljnog ili kokosovog ulja. Prstima nanesite ulje na stopala i dobro izmasirajte, lagano trljajući kritična mjesta.

Radite li to navečer, nakon što ste utlrljali ulje navucite par čistih pamučnih čarapa i oostavite preko noći. Kada se probudite stopala će vam biti meka i hidratizirana, a ružna ispucana koža će nestati. Ovu metodu možete koristiti nekoliko puta tjedno ukoliko su vam stopala jako suha, a pete ispucane.

3. VAZELIN

Vazelin je još jedno odlično sredstvo protiv raspucanih i pocrnjenenih stopala. Samo ga nanesite po cijelim tabanima i obucite čiste pamućne čarape za spavanje.

Ukoliko to radite tijekom dana, ostavite čarape sve dok vam stopala potpuno ne upiju vazelin i ne postanu glatka i meka.

4. SOLNA KUPKA

Topla solna kupka odličan je recept za liječenje ispucale pete. U toplu vodu dodajte šaku soli, dobro pomiješajte i uronite stopala na petnaest minuta.

Dobro osušite stopala i nanesite deblji sloj kreme ili vazelina, te obucite čiste pamučne čarape. Nakon nekoliko sati stopala će upiti kremu, a rezultat znate- dobit ćete njegovana stopala za pokazivanje.

(Zadovoljna.hr)