MAGIČNA FORMULA ZA BRŽI RAST CVIJEĆA: Triput brže će vam cvjetati uz pomoć ovog TRIKA

Zanimljivosti

MAGIČNA FORMULA ZA BRŽI RAST CVIJEĆA: Triput brže će vam cvjetati uz pomoć ovog TRIKA

Verovali ili ne, i oni prate trendove u pejzažnoj arhitekturi, menjaju detalje poput boja i oblika saksija, obnavljaju sadnice, prave novi raspored biljaka. Ali džaba dekor ako se pravilno ne starate o cvijeću i njegovoj prehrani.

Osim preparata koji mogu da se kupe u cvjećarama, mnogi baštovani sami pripremaju tzv. prirodne steroide za svoje biljke. Osnovni sastojak je kvasac, u kome se nalaze fitohormoni, vitamini grupe B i biljni hormoni. Oni aktivno stimulišu deobu ćelija i rast biljaka, pa za kratko vrijeme cvijeće triput brže raste i razvija se.

Prehranu takve vrste koriste i profesionalni uzgajivači biljaka, a zahvaljujući njoj, naglo se povećava aktivnost mikoorganizama u zemljištu, povećava se sadržaj ugljen-dioksida i svih onih sastojaka koji imaju blagotvoran uticaj na razvoj korijena i spoljašnji izgled same biljke.

Ako želite da vaše biljke budu zdrave i cvjetaju dugo i bogato, možete pripremiti rastvor za njihovu prihranu.

Potrebno vam je:

10 g svježeg kvasca
kafena kašičica šećera
litar tople vode

Priprema:

Rastvorite kvasac u vodi, dodajte šećer i promiješajte. Ostavite da odstoji minimum dva sata. Rastvorom zalivajte cvijeće jednom u deset dana u proljetno-ljetnjom periodu. Primijetićete kako lišće postaje zelenije, a cvjetovi bujniji i bogatiji.

novi.ba