Kako su Beckeru otišli milijuni? Ženu varao u spremištu metli, zbog dugova prodavao i čarape

Svijet

Kako su Beckeru otišli milijuni? Ženu varao u spremištu metli, zbog dugova prodavao i čarape

Jedna od najluđih priča, ujedno i odgovor iz naslova o barem jednom dijelu milijuna bez kojih je ostao, ide ovako: Becker, nekoliko piva, ruska mafija i konobarica koja mu se javila devet mjeseci kasnije

Samo od turnirskih nagrada i sponzora zaradio je preko 55 milijuna eura, osvojio je skoro sve, 1991. godine bio je prvi igrač svijeta, a njegovi leteći voleji postali su simbol i prepoznatljiv znak koji ga je krasio.

Boris Becker (54) imao je sve, danas, ako gledamo financijsku stranu, nema gotovo ništa. Nijemac je prije nekoliko godina proglasio bankrot, ali sada ide u zatvor jer je zatajio imovinu!

Jedan od najboljih tenisača 20. stoljeća osuđen je na dvije i pol godine zatvora jer je skrivao dva i pol milijuna funti vrijednu imovinu i kredit kako bi izbjegao plaćanje dugova, pišu Britanci. Od toga će polovicu provesti iza rešetaka, a drugu polovicu na uvjetnoj slobodi.

E sad, kamo su otišli svi ti milijuni?

Recimo, zna se za 15-ak bez kojih je ostao zbog nekoliko piva, atraktivne konobarice, spremišta za metle i DNK testa. Boris i Barbara Feltus oženili su se 1993. godine i imaju dvoje djece. Kad je Barbara drugi put bila trudna, bili su u Londonu. Boris ju je odveo u bolnicu i bio je uz nju dok su trajali trudovi.

Posjete su završile, Barbara je morala ostati, a Boris se vratio u hotel. Stao je u londonskom restoranu u kojem je naručio nekoliko piva, a poslužila ga je izvjesna Angela Ermakova, Ruskinja koja je kasnije postala manekenka i model.

– Ne znam što me odvuklo u mrak. Znam samo da smo završili u nekakvom spremištu za metle. Sljedeće jutro otišao sam Barbari u bolnicu, spakirali smo stvari i otišli iz Londona – otkrio je Becker u autobiografiji.

Osam mjeseci kasnije stigao mu je faks s potpisom gospođice Ermakove i viješću da će postati otac.

Ubrzo se rastao od Barbare i tu je odgovor na pitanje gdje je otišao dio zarade. Naime, barem 15 milijuna morao je dati svojoj bivšoj ženi koju je trudnu varao s konobaricom u japanskom restoranu. A dotičnoj konobarici isplatio je tri milijuna eura.

Engleskim tabloidima u to je vrijeme priča sjela kao budali šamar.

Postojale su razne verzije. Jedna je bila da je u sve upletena ruska mafija koja je preko atraktivne konobarice ucjenjivala tenisača pa do one u kojoj je Ermakova sama sebe oplodila zadržavši Beckerovo sjeme nakon oralnog seksa.

Nijemac je isprva odbijao priznati dijete, koje je jako sličilo na njega.

Pristao je na DNK test i na kraju priznao da je dijete njegovo.

– Preuzimam odgovornost za malu Annu. Brinut ću se za nju i pružit ću joj sve što treba. Djeca su najvažnija, napravit ću sve da odraste sretna – rekao je tada Becker, koji je 2008. kratko bio zaručen za Alessandru Meyer Wölden, čiji je otac bio njegov menadžer.

No to nije potrajalo.

Već sljedeće godine oženio je nizozemsku manekenku Sharlely Kerssenberg s kojom ima sina Amadeusa.

– Zašto me žene smatraju privlačnim? Nemam pojma. Nisam pretjerano lijep, niti previše bogat, nisam Adonis, a niti muškost mi nije nešto posebno. Mislim da mi muškarci nismo stvoreni za monogamiju – rekao je svojedobno Boris.

Nije bio Adonis, ali igrao je bogovski. Jedan od najdominantnijih tenisača kraja 80-ih osvojio je Wimbledon kao 17-godišnjak, najmlađi koji je osvojio jedan od najprestižnijih Grand slam turnira. Proporcionalno rastu slave, raslo je i zanimanje žena za Borisa Franza Beckera. Žene je mijenjao kao loptice, a izlete u druge krevete skupo je platio.

Prvo ga je to dovelo do bankrota zbog čega je rasprodavao sve što ima kako bi otplatio dugove. Na aukciji su se našli trofeji i sportska oprema čija se vrijednost procjenjuje na 200.000 funti. Osvojio je čak 49 turnira u karijeri pa je pehara bilo napretek.

Prodao je trofeje s Wimbledona, US Opena, osvojeni pehar Davis kupa, brojne medalje, ali i sportsku opremu među kojima su čak i znojnici i čarape. Bio je to dokaz koliko je jedan velikan pao na dno.

I ranije imao problema sa zakonom. Samo tri godine nakon umirovljenja, sud u Munchenu ga je 2002. godine osudio na dvije godine uvjetne kazne i novčanu kaznu od 500.000 eura za poreznu utaju oko 1,7 milijuna eura.

Imao je i pravne probleme u Španjolskoj zbog neplaćenih dugova u vezi s radovima na njegovoj vili na Mallorci, te sa švicarskim pravosuđem, jer nije platio župniku koji ga je vjenčao 2009. godine.

Na saslušanju je legendarni njemački tenisač pak rekao:

– Ja sam pozitivna osoba i vjerujem u englesko pravosuđe. Napet sam i nervozan, ali nema panike. Uspjeli smo iskoristiti zemlju koju sam imao na Mallorci kako bismo u potpunosti otplatili dug koji smo imali prema banci – rekao je Becker koji je otkrio zašto je upao u probleme.

– Bio sam tenisač i nisam studirao ekonomiju ili pravo. Zbog toga sam poslije igračke karijere ovisio o savjetnicima i menadžerima koji mi očigledno nisu davali dobre savjete. Napravljeno je puno grešaka i još plaćam račune – rekao je.

Dok je prodavao čarape kako bi otplatio dugove, sa strane je ‘sakrio’ nekretnine u vrijednosti od 2,5 milijuna funti. Mislio je da će proći lišo i da će se izvući, ali ne zadugo. Otkrili su ga, završio je na sudu, a sada će zbog morati u zatvor na dvije i pol godine.

24sata