3 NAČINA KOJI RADE POSAO KAO I PEDIKIR: Omekšajte grube pete kod kuće?

Zdravlje

3 NAČINA KOJI RADE POSAO KAO I PEDIKIR: Omekšajte grube pete kod kuće?

Kako biste bili što spremniji, uradite pedikir kod kuće. U nastavku otkrijte trikove pomoću kojih ćete se uspješno riješiti grube kože na stopalima!

Kamen za pete

Ova vulkanska stijena pomaže u uklanjanju mrtve kože i žuljeva sa stopala, a takođe pomaže u obnovi ćelija.

Postupak:

Ubacite kamen u toplu vodu. U posebnu posudu takođe sipajte toplu vodu u kojoj ćete držati stopala 10 minuta. Uzmite kamen u ruke i lagano klizite po stopalima kružnim pokretima kako biste uklonili mrtvu kožu. Kada završite, namažite stopala losionom ili uljem za tijelo.

Ovsena kaša

Ko bi rekao da i ovsene pahuljice doprinose ljepšim stopalima?! Da li ste znali da od njih možete pripremiti piling koji će ih razmaziti?

Postupak:

Pomiješajte ovsene pahuljice s mlijekom ili ružinom vodom u razmjeri 1:1 da dobijete pastu. Smjesu nanesite četkom na stopala i ostavite da djeluje 20-30 minuta. Zatim isperite stopala hladnom vodom i osušite, a na kraju nanesite kremu za stopala.

Sirće

Kupka sa sirćetom omekšava stopala i olakšava uklanjanje mrtve kože. Možete koristiti većinu vrsta sirćeta, ali najpopularnije je jabukovo.

Postupak:

U posudi pomješajte sirće i hladnu vodu u razmjeri 1:2. Potopite stopala na 5 do 10 minuta. Nakon kupanja i uklanjanja mrtve kože, na osušena stopala nanesite hidratantnu kremu ili kokosovo ulje.

Isprobajte ove trikove i provjerite šta vam najviše odgovara. Međutim, u slučaju povreda, kožnih bolesti ili drugih problema, prije upotrebe posavjetujte se sa svojim ljekarom. (novi.ba)