UČINITE OVO I VAŠE ČAŠE ĆE BITI KRISTALNO ČISTE : Jedan sastojak eliminiše kamenac i mrlje

Zanimljivosti

UČINITE OVO I VAŠE ČAŠE ĆE BITI KRISTALNO ČISTE : Jedan sastojak eliminiše kamenac i mrlje

Ako vam se nekada desilo da upravo oprane čaše, oko kojih ste se detaljno potrudili, još uvijek magle i djeluju “musavo”, za to su moguća dva razloga; tvrda voda koja stvara naslage ili je mašina za pranje posuđa oštetila staklo.

Za oba problema postoji rješenje. Čaše možete očistiti da se ponovo sjaje, a potrebna su vam samo dva prirodna proizvoda: alkoholno sirće i soda bikarbona.

Soda bikarbona je neizostavan sastojak u svakoj kuhinji i to zbog različitih načina upotrebe. Osim što se dodaje jelima, posebno u pripremi kolača, sodu mnoge domaćice upotrebljavaju i za čišćenje.

Čaše potopite na pet minuta u alĐoholno sirće. Za veoma zaprljane čaše možete koristiti zagrijano sirće, pa u njega umočiti čaše. Ako tvrdokorne mrlje i dalje ostaju, napravite pastu od sode bikarbone i malo vode, pa ih nežno istrljajte, jer je ona blago abrazivna.

Zatim ručno isperite svaku čašu posebno pod toplom ili hladnom vodom. Osušite čaše kuhinjskom krpom ili ubrusom, pre nego što ih ponovo stavite u upotrebu. Najbolje je da to uradite čim ih isperete kako se ne bi stvorile nove mrlje od tvrde vode dok se suše na vazduhu.

novi.ba