IZ MAŠINE VADITE VEŠ SA MRLJAMA: OVAJ JEDNOSTAVNI TRIK UČINIT ĆE DA BIJELE ČARAPE BUDU KAO SNIJEG

Zanimljivosti

IZ MAŠINE VADITE VEŠ SA MRLJAMA: OVAJ JEDNOSTAVNI TRIK UČINIT ĆE DA BIJELE ČARAPE BUDU KAO SNIJEG

Čarape se vrlo brzo zaprljaju, a vrlo brzo se i istroše. To može biti vrlo uočljivo, a pogotovo kod bijelih čarapa.

Mrs. Hinch ili, kako je mnogi zovu, “kraljica čišćenja”, podijelila je svoje najbolje savjete kako prljave bijele čarape ponovo učiniti bijelim.

Mrs. Hinch, pravog imena Sophie Hinchcliffe, influencerica je koja dijeli savjete i trikove za čišćenje i održavanje doma. Njeni fanovi stvorili su grupe na društvenim mrežama posvećene dijeljenju savjeta o čišćenju.

Jedna žena tražila je savjete o pranju veša, odnosno bijelih čarapa, a vrlo brzo je dobila i odgovore. Kako piše Express, jedan od najpopularnijih savjeta bio je onaj o korištenju kristala sode.

Sve što trebate napraviti je dodati kristale sode u bubanj mašine za pranje veša kada perete bijelo, i to će izbijeliti mrlje.

Drugi način je, kako su pisali fanovi Mrs Hinch u grupi, da natopite bijele čarape u kristale sode i vruću vodu prije nego što ih stavite u mašinu.

Naime, kristali sode koriste se za čišćenje odjeće već nekoliko godina i mogu pomoći u uklanjanju mrlja i omekšavanju vode.

Kristali sode odlični su za čišćenje bijelog veša, ali pomažu i da mašina bude čista – napisao je jedan od fanova u grupi.

hayat.ba