OTKOPČAVATE PANTALONE POSLIJE JELA? MOŽE IMATI NEGATIVNO DEJSTVO NA VAŠE ZDRAVLJE

Zanimljivosti

Obroci u toku dana rutina su za svakog od nas. Osim što nam obezbjeđuju energiju, oni su i izvor zdravlja koje nam je neophodno.

Često se međutim događa da nesvjesno neki od vas praktikuju određeni vid ponašanja nakon jela koji dugoročno gledano može da ugrozi vaše zdravlje.

Kako bismo vam skrenuli pažnju na naizgled bezazlene, ali zaista škodljive oblike ponašanja neposredno nakon jela, istaći ćemo šta je to što ne treba da radite.

Pušenje cigareta

Vjerovatno ste svjesni posljedica ove loše navike po vaše zdravlje u globalu, ali ono što studije pokazuju je zaista poražavajuće, a tiče se pušenja cigareta neposredno nakon jela. Pušenje nakon što ste završili sa obrokom 10 puta povećava šanse da obolite od kancera.

Konzumiranje voća

Ako jedete voće odmah nakon što ste završili sa doručkom ili ručkom, nepotrebno ćete svoj stomak izložiti nadutosti. Voće je preporučljivo jesti sat do dva nakon obroka, i sat vremena prije sljedećeg obroka.

Ispijanje čaja

Ispijanje čaja nakon obroka je navika karakteristična za brojne kulture. Međutim, stručnjaci tvrde da ovo nije povoljno po ljudsko zdravlje. Listovi čaja sadrže visok nivo kiseline koja dovodi do toga da se proteini iz hrane koju jedemo stvrdnjavaju i samim tim vam otežavaju varenje.

Otkopčavanje kaiša

Kada olabavite kaiš na pantalonama, nakon što ste se pošteno najeli, prividno sebi olakšavate. Ova navika međutim dovodi do uvrtanja crijeva i začepljenja koje može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

hayat.ba