ČISTI JETRU, UBRZAVA METABOLIZAM, TOPI MASTI: Voda s ovim SUHIM VOĆEM ima čudesno dejstvo, evo kako se pije

Zdravlje

ČISTI JETRU, UBRZAVA METABOLIZAM, TOPI MASTI: Voda s ovim SUHIM VOĆEM ima čudesno dejstvo, evo kako se pije

U narodnoj medicini postoje razni prirodni napici koji blagotvorno djeluju na tijelo – voda sa suvim grožđem zauzima posebno mjesto. Ovaj napitak se koristi za razne zdravstvene probleme, a posebno je delotvoran u detoksikaciji jetre. Voda sa suvim grožđem ima veću količinu lako svarljivih antioksidanata. Ove supstance značajno olakšavaju funkcionisanje jetre i povećavaju efikasnost brojnih enzima. Osim toga, suvo grožđe takođe sadrži dijetalna vlakna koja optimizuju rad crijeva i podstiču metabolizam.

Osim detoksikacije i dobrog efekta na probavu, ovaj napitak je energetski eliksir. Pružiće vam dovoljno energije, a sadrži malo kalorija, što ga čoini odličnim saveznikom za gubitak tjelesne težine. Dobar je za mršavljenje jer u njemu nema masti, a podsticanjem enzimskih funkcija snižava i nivo holesterola. Čak i obična čaša vode na prazan stomak je dovoljna da biste dobili osećaj sitosti. Kada je voda obogaćena suvim grožđem, onda će efekat trajati duže. Glavna stvar je da ne zaboravite da pojedete suvo grožđe nakon što popijete vodu.

Mnogi će pomisliti kako je bolje jesti svježe nego suvo grožđe i to je istina. Međutim, suvo grožđe imamo tokom cele godine, relativno je jeftino, a možete ga lako skladištiti i čuvati u domu. Istraživanja pokazuju da je suvo grožđe povoljno i za krvni pritisak, kao i za kardiovaskularno zdravlje.

Kako da pripremite vodu za detoksikaciju sa suvim grožđem: Za jednu čašu dobro opranog suvog grožđa koriste se tri čaše vode. Pomiješajte i kuhajte par minuta, čisto da se voda zagreje, bez ključanja. Kuvanje je bitno kako bi suvo grožđe otpustilo u vodu važne materije, a napitak se pije hladan. Popijte ga u toku 24 časa, ali se preporučuje da prvu čašu popijete ujutru na prazan stomak.

Preostalo suvo grože iz napitka možete pojesti ili ga iskoristiti za pripremu kolača, torti, drugih jela. Suvo voće može biti sjajno za metabolizam i mršavljenje, ali ga morate uzimati u ogrnaičenim merema jer sadrži puno glukoze i fruktoze.

Izvor:Sensa