SVI SMO JE VOLJELI, BILA JE ODGOJENA I LIJEPO NAS POZDRAVLJALA: KOMŠINICA DJEVOJČICE KOJU SU ZATRPALA DRVA NEUTJEŠNA

Region

SVI SMO JE VOLJELI, BILA JE ODGOJENA I LIJEPO NAS POZDRAVLJALA: KOMŠINICA DJEVOJČICE KOJU SU ZATRPALA DRVA NEUTJEŠNA

Uvijek bi se naslonila na ovu ogradu i čekala da dođe cucak. Po tome ću ju zauvijek pamtiti. Tako mi je bila draga – rekla je mještanka Sela kraj Siska.

Ne može sakriti suze dok se prisjeća svoje male susjede, djevojčice (9) koja je preminula u subotu navečer.

Išla je u treći razred Osnovne škole i svi smo je voljeli. Bila je fino odgojena i sve nas lijepo pozdravljala – neutješno će komšinica. Djevojčica se igrala u krugu bivše poljoprivredne zadruge, nedaleko svoje kuće. Radi se o zapuštenoj i zarasloj livadi prepunoj masivnih drvenih balvana, koje, kako kažu mještani, dovozi vlasnik obližnje pilane i tamo ih čuva. Područje je neograđeno i do njega može doći bilo ko. Tako je, čini se, i nesretna djevojčica u subotu došetala. Komšije misle da je bila s prijateljima. Vjerojatno se penjala na hrpu naslaganih klada koje su se u jednom trenutku otkotrljale, piše 24sata.

24.04.2022. Sisak, Sela 73 – Mjesto pogibije devetogodisnjeg djeteta Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Ta su je drva jednostavno zdrobila. Čuli smo Hitnu pomoć kako juri ulicom, ali tada nismo znali što se dogodilo. Bili smo sigurni da je riječ o nekoj saobraćajnoj nesreći. U jednom trenutku vidjeli smo svjetla tu na livadi ispred kuće i izašli smo. Kad smo saznali o čemu je riječ, puklo nam je srce – kaže mještanka. Dodaje da je djevojčica iz brižne porodice koja ima još tri curice. Pred njihovom kućom gori lampion u spomen na malog anđela.
Ne mogu onuda uopće prolaziti. Muka mi je i kad vidim ova drva i kad vidim taj lampion. Bilo je samo pitanje dana kada će netko od djece ovdje stradati jer često se tu igraju, dolaze i nakon škole, a jako je opasno – kaže jedna susjeda koja tvrdi da vječito upozorava djecu s prozora da se maknu otamo jer se boji da se ne povrijede. Ona i suprug ogorčeni su jer nitko u mjestu ne vodi računa o tom zapuštenom području s kojega im, tvrde, stalno dolaze zmije.

24.04.2022. Sisak, Sela 73 – Mjesto pogibije devetogodisnjeg djeteta Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Zadruga je nekad bila prepuna životinja, a tu pored bila je veterinarska stanica. Sve je to propalo. Sada se može vidjeti kako je od veterinarske stanice ostala ruševna kućica koja prijeti da će se nekom srušiti na glavu kad onuda prolaze. Što je najgore, i pored nje se djeca znaju igrati. A livada na kojoj su trupci je pak toliko zarasla da je prepuna zmija i lisica. Netko mora biti odgovoran za ovakvu nebrigu – tvrde mještani. Pokušali smo za izjavu dobiti i vlasnika pilane o kojoj mještani pričaju, ali nije se javljao.
I dok se tako mještani pitaju čija je odgovornost zapuštena livada i je li se tragedija mogla spriječiti, jedan je dječji život izgubljen. Unatoč brzom dolasku Hitne pomoći, djevojčici nije bilo spasa.

Preminula je djevojčica koju su liječnici, pedijatri na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu naše bolnice reanimirali, no djevojčici nije bilo spasa. Nju su poklopila drva i zadobivene povrede bile su preteške. U ponedjeljak će biti obavljena obdukcija, nakon koje će se nešto više znati – rekao je za 24sata Tomislav Dujmenović, direktor sisačke Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić. U subotu je na teren izašla i policija koja je mjesto nesreće ogradila policijskom trakom.

24.04.2022. Sisak, Sela 73 – Mjesto pogibije devetogodisnjeg djeteta Photo: Edina Zuko/PIXSELL

Na mjestu događaja obavljen je uviđaj kojim je rukovodio zamjenik županijske državne tužiteljice u Županijskom državnom tužilaštvu u Sisku te slijedi daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog nesretnog događaja – rekli su iz policije.

Gotovo u isto vrijeme kada je preminula djevojčica iz Sela, u Zaprešiću su se u Tržnoj ulici, dvojica maloljetnika iz zasad neutvrđenog razloga popela na metalnu konstrukciju krovišta tržnice obloženu termoplastičnim pločama.

Prilikom hoda po konstrukciji jedna od ploča je pukla te su obojica, s visine od oko 7 metara, pala na betonsku podlogu tržnice i teško se ozlijedila. Liječnička pomoć pružena im je u Klinici za dječje bolesti – javlja PU zagrebačka.

hayat.ba