NEVJEROVATAN SLUČAJ: UHAPŠENA MLADA JER JE DROGIRALA GOSTE M**IHUANOM KOJU JE DODALA U HRANU

Svijet

Policija na Floridi uhapsila je mladu i jednu ugostiteljicu nakon što su otkrili da su navodno dodavale kanabis u hranu koju su kasnije posluživale zvanicama na vjenčanju.

Do hapšenja je došlo dva mjeseca nakon svadbe jer su gosti sve prijavili policiji tvrdeći da se osjećaju kao da su bili drogirani.

BBC piše da su mlada Danya Svoboda i ugostiteljica Joycelyn Bryan uhapšene su nakon što je provedeno testiranje hrane i pića sa zabave. Vjenčanje se održalo 19. februara u gradu Longwoodu u srednjoj Floridi.

Nekoliko od 50 gostiju izjavilo je da se “čudno osjećaju” nakon što su pojeli mesne okruglice, Cezar salatu, torteline i hljeb s umakom od maslinovog ulja i začinskog bilja. Gosti su se žalili na bolove u trbuhu i povraćanje. Nekoliko ih je prevezeno u bolnicu na liječenje.

Jedan je gost rekao policajcima da je osjećao trnce, da mu je srce počelo lupati i da je imao sulude misli. Druga gošća mislila je da joj je zet umro i da porodica krije te informacije od nje. Prevezena je u bolnicu gdje je, stoji u policijskom izvješću, “postala glasna i neposlušna i morala joj je dati nešto da se smiri”.

MLADA NA SVADBI GOSTIMA GOVORILA DA JE DODAVALA KANABIS U ULJE?

Mladu je policija još na mjestu događaja pitala je li u hranu dodavala nedozvoljene supstance, što je ona opovrgnula.

Jedna gošća, Miranda Cady, rekla je da je vidjela kako je član ugostiteljskog osoblja dodao “zelenu tvar” u jelo s maslinovim uljem.

Treba napomenuti da je Miranda Cady govorila o onome što se obično naziva ‘shake’ od marihuane – stoji u policijskom priopćenju.
Gospođa Cady je također tvrdila da je mlada i na svadbi zvanicama govorila da je dodavala kanabis maslinovom ulju. Ugostiteljica i njeno osoblje napustili su zabavu prije nego što ih je policija mogla ispitati na mjestu događaja.

Policija je tu večer prikupila ostatke hrane i posuđa te odnijela uzorke na testiranje. Hljeb i lazanje bili su pozitivni na THC, a i dio gostiju bio je pozitivan na drogu.

hayat.ba