NAJLUĐA UTAKMICA U ISTORIJI FUDBALA DOBILA NASTAVAK! Čak i akteri meča su šokirani zbog SCENA ZA NEVERICU (VIDEO)

Svijet

Neverovatan je način na koji je turski Gectepe ispao iz prve lige.

O utakmici protiv Gacijantepa će se dugo pričati, jer niko, od navijača i ljubitelja fudbala koji su videli šta se desilo na tom meču, nije ostao ravnodušan.

Utakmica je završena rezultatom 1:1 (0:0), a to zapravo ni nije bitno. Sva zanimljivo o ovom meču videli smo od 90+2. minuta, pa na dalje…

Gosti su poveli u 92. minutu posle jednog nesportskog poteza. Šta se desilo? Sudija je prekinuo igru, a potom podbacio loptu, to su gosti iskoristili da odmah upute udarac, a potpuno zbunjene rivale je, nakon što je lopta pogodila prečku, matirao Adis Jahović i izazvao revolt protivničkog tima.

E, kada su videli šta su uradili, rešili su da dopuste izjednačenje. Fudbaleri Gectepea su pustili protivnika da poravna skor, tako što su se svi igrači pomerili i dozvolili Figuerdu da postigne gol.

A, onda nešto potpuno nadrealno.

Sudija je odlučio da pokaže na belu tačku u 99. minutu kada je golman gostiju Ozčimen bio u duelu sa jednim igračem domaćeg tima.

Pošteni igrač Gacijantepa je odmah signalizirao arbitru da prekršaja nije bilo i da ne bi trebalo da bude penal. Ipak, sudija nije želeo da odstupi od svoje odluke, pa se Muhamet Demir spremio da izvede najstrožu kaznu.

Nakon ove neverovatne utakmice oglasio se Stjepan Tomas, trener Gectepea, ekipe koja će sledeće sezone igrati u drugom rangu takmičenja u Turskoj.

– Veoma nam je žao. Krenuli smo utakmicu loše, posle smo imali kontroli i pravili prilike, ali nismo dali gol. Da jesmo, mogli bismo da završimo utakmicu ranije. Nažalost to se nije desilo. Gol Gacijantepa me je iznenadio. Nisam doneo odluku da ih pustimo da prođu, bio sam okrenut prema klupi, a igračima sam rekao da mogu da nastave. Oni su na terenu odlučili da puste gol – poručio je Tomas.

Poput hrvatskog stručnjaka, ni navijači Gectepea nisu očekivali da se njihovi igrači sklone kako bi protivnik dao gol.

– Kako fudbaleri donose odluku na svoju ruku u tako važnoj utakmici. Zar ovaj tim nema trenera? Ko god je odlučio da dopusti Gacijantepu da da gol bi trebalo da napusti klub – stav je navijača.

Oglasio se i Muhamet Demir, fudbaler Gacijantepa koji je namerno promašio jedanaesterac.

– Trebalo je da se završi 0:0. Postigli su gol, a iako su igrali za opstanak dopustili su nam da damo gol, a minut kasnije smo dobili penal. Da nam nisu dozvolili da damo gol, ne bi bilo ni penala. Čudna je situacija, mislio sam da ne bi bilo dobro da damo gol posle njihovog fer-pleja. Zajedno smo doneli odluku da promašim. I dalje se osećam čudno, ali ne žalim – rekao je Demir.

Kurir sport