EVO KOLIKO JE FURY ZARADIO POBJEDOM NA WEMBLEYJU

Svijet

EVO KOLIKO JE FURY ZARADIO POBJEDOM NA WEMBLEYJU

Odbranom naslova prvaka teške bokserske kategorije po verziji WBC i prema magazinu The Ring, Tyson Fury učvrstio je svoje mjesto među najboljim bokserima svih vremena, a i dodatno povećao svoje bogatstvo zarađeno karijerom u ringu.

Fury je nokautirao izazivača Dilliana Whytea u šestoj rundi meča na Wembleyju koji je uživo pratilo 100-tinjak hiljada ljudi.

Takvim ishodom ostao je neporažen i u svom 33. ulasku u ring te je sada na omjeru od 32 pobjede, a ima i jedan neriješeni ishod iz prvog ogleda trilogije s Deontayem Wilderom. Nakon meča je rekao da bi se trebao držati obećanja te da bi borba s Whyteom mogla biti i posljednja u njegovoj karijeri. Za nju je i obilato novčano nagrađen.

Njegov promotor Frank Warren uspio je organizirati borbu s rekordno visokim ulogom od 30 miliona funti, uz raspodjelu novca 80:20 u korist svog štićenika. Bez obzira na ishod meča, Fury je imao zagarantiranih 21,5 miliona funti, a pripala su mu i dodatna tri za pobjedu. Whyte je zaradio 5,5 miliona funti, navode britanski mediji.

hayat.ba