Pogledajte snimak: Sarajlija snimio trenutak zemljotresa u svom stanu!

Region

Pogledajte snimak: Sarajlija snimio trenutak zemljotresa u svom stanu!

U Bosni i Hercegovini večeras se osjetio zemljotres. Prema prvim informacijama do potresa je došlo u Hercegovini, a on je bio snage oko 5,2 stepeni po Richteru. Epicentar je bio u blizini Stoca. Potres se osjetio i u velikom dijelu BiH, kao i regije, a jedan Sarajlija je uspio snimiti ovaj momenat u svom stanu.

Na snimku koji možete pogledati u nastavku jasno se vidi da se u trenutku zemljotresa tresu lusteri. Zemljotres se osjetio širom Bosne i Hercegovina ali i susjednih država..

Podrhtavanje se osjetilo u Sarajevu, Tuzli i drugim gradovima. Najjače se osjetilo u Hercegovini. U Mostaru su mnogi građani izašli na ulice u panici. Nažalost, stigla je i informacija kako je u Stocu od posljedica zemljotresa preminula djevojka (1994.).

Prema nekim izvještajima sa društvenih mreža, stijena u Stocu je udarila u kuću a navodno ima i povrijeđenih. Još nema potvrde ove informacije.

Građani BiH na EMSC portalu su iznijeli svoja svjedočenja o zemljotresu, a samo neki od njih su: “Strašno”, “Dobro i dugo ljuljalo”, “Prvo se malo zatreslo, a zatim jače”, “Podrhtavanje od 30 sekundi u Visokom”, “Strašno jak zemljotres”, “Nezapamćeno u Mostaru”…

ekskluziva.ba