Fratar iz Čapljine: Kakav potres, odavno nisam ovako uživao! U Bosni i Hercegovini jučer su se osjetio razorni zemljotres, a najgore je bilo u Stocu gdje je potres odnio žrtvu, 27-godišnju Elmiru Sefo. Podrhtavanje tla se osjetilo i u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Zanimljivosti

Uprkos velikoj nesreći i tragediji koja je zavila Stolac u crno, franjevac iz Čapljine fra Bože Rodoš objavio je kontroverzan post u kojem je naveo “da odavno nije ovako uživao”.

– Kakav potres? Odavno nisam ovako uživao jer, upravo sam izmolio: Isus je uz mene. Još podrhtava… Mislim da je iznad šest stepeni. Slava Bogu Svesilnom – napisao je fra Bože Rodoš, da bi u komentaru dodao “Uživam kad Bog pokazuje čovjeku kako je manji od makova zrna ukoliko nije Njegov. U čemu je vaš problem?! Vas koji mi ne bi dopustili uživati?”

Inače, kako Index podsjeća, fra Radoš je poznat po svojim izjavama i snimcima koje objavljuje na YouTubeu. Prije četiri godine se obrušio na teoriju evolucije, kada je rekao da postoje dvije vrste ljudi: oni koji vjeruju u Boga i oni koji vjeruju u životinjska carstva.

Avaz ekskluziva.ba