(VIDEO) Krenuo da upeca AJKULU, pa doživeo nešto neverovatno: Izronilo je ogromno bizarno stvorenje

Zanimljivosti

VIDEO) Krenuo da upeca AJKULU, pa doživeo nešto neverovatno: Izronilo je ogromno bizarno stvorenje

Britanac koji je otišao na pecanje u nadi da će uhvatiti ajkulu, slučajno je upecao nešto još spektakularnije – ribu testeraču.

Strastveni pecaroš Ijan Aterton iz Lankašira, otputovao je na Floridu kako bi se uhvatio u koštac sa nekim od najkrupnijih riba u okeanu. Bio je na čamcu blizu obale kada je zakačio malu plavu ribu na udicu kao mamac.

Iznenada je osetio da nešto vuče štap štap i pretpostavio je da je uhvatio ajkulu. Riba se borila skoro sat vremena, a kada je Ijan krenuo u pravcu obale otkrio je da mu je na udici jako čudno stvorenje. Umesto ajkule pored čamca se batrgala riba dugačka 4 metra sa velikom testerom na nosu. Pecaroš je odmah pustio i ona je otplivala.

Ova neobična morska stvorenja su rođaci raža i mogu da narastu do skoro 5 metara dužine, dok njihova testera dostiže čak metar i po. One su kategorisane kao ugrožena vrsta zbog prekomernog ribolova u prošlom veku. Turistička agencija koja je organizovala Ijanov pecaroški izazov objavila je snimak testerače na Instagramu.

– Naš klijent Ijan iz Velike Britanije je ulovio ovu džinovsku 13 stopa dugačku ugroženu ribu testeraču na jednom od naših izleta za pecanje ajkula – napisali su iz firme “Fin & Fly Charters” uz snimak.

(objektiv.rs)