ZANIMLJIV SAVJET: MRLJE SA STOLA I STAKLA MOGU SE UKLONITI MAJONEZOM

Zanimljivosti

ZANIMLJIV SAVJET: MRLJE SA STOLA I STAKLA MOGU SE UKLONITI MAJONEZOM

Da li vam se nekad dogodilo da su se za neku ravnu površinu; poput npr. vrata, stola ili mikrovalne pećnice, zalijepili ostaci hrane koje ste onda morali strugati? Za to postoji jednostavno rješenje.

Rješenje za takve tvrdokorne mrlje imaju fanovi britanske !Kraljice čišćenja! Mrs. Hinch koji se kunu u učinkovitost – majoneze kao sredstva za čišćenje!

Nakon što je jedna korisnica pitala kako s vrata ukloniti ostatke ljepljive trake, fanovi gospođe Hinch složili su se da će slijepljene ostatke najbolje skinuti majoneza, brzo i bez imalo struganja i ribanja.

Da usporedim boje, zalijepila sam raznobojne kolaže na balkonska vrata od PVC-a; u tom mi se trenutku to činilo kao dobra ideja, no sad ne mogu oprati komade ljepljive trake… Pomoć! – napisala je u Facebook grupi jedna korisnica i pitala pratitelje ima li neko neko čudesno rješenje.

Ta je objava dobila preko 300 odgovora obožavatelja gospođe Hinch koji su nesebično dijelili svoja znanja i trikove čišćenja, a najčešći je prijedlog bilo uklanjanje ostataka trake majonezom.

Premažite majonezom i ostavite 10 do 15 minuta da djeluje, sigurno će pomoći. To sam ja koristio na svojim prozorskim okrvirima od PVC-a i djelovalo je – sažeo je jedan pratilac.

hayat.ba