METODE KOJE VAM MOGU POMOĆI DA UBRZATE KREČENJE U VAŠEM DOMU

Zanimljivosti

Iako je krečenje najčešće neuredan i prilično fizički zahtjevan posao te može potrajati ako vam zidovi nisu ravni ili su površine značajno velike, postoji nekoliko savjeta koji ga mogu olakšati.

Svježi sloj boje može učiniti čuda za svaki prostor i učiniti da se vaš dom djeluje potpuno svježe zbog čega je vrijedno truda. Međutim, ne mora trajati onoliko dugo koliko mislite.

Kada se upuštate u novi projekat samostalnog bojenja zidova, postoje različiti koraci koje treba razmotriti, posebno ako želite da ubrzate proces sušenja.

Savjeti koji će vam uštediti vrijeme su sljedeći:

Pravilo zid po zid

Jedan od najboljih načina da osigurate da se boja brzo suši je farbanje jednog po jednog zida za svaki sloj odnosno farbanje drugog zida dok se premaz na prvom zidu suši, tako da maksimalno iskoristite svoje vrijeme.

Protok zraka

Osiguravanje dobre cirkulacije zraka u prostoriji koju bojite je ključno za ubrzavanje procesa sušenja.

Ako je vrijeme sunčano i ne pada kiša, otvorite što više vrata i prozora. Ako ih imate, ostavite uključene i stropne ventilatore koji mogu pomoći.

Tanki slojevi boje

Umjesto da nanosite velike količine boje svaki put kada prelazite zid, pokušajte mu pristupiti laganijim dodirom. Dugoročno ćete i dalje dobiti istu količinu pokrivenosti, a posao bi trebao biti završen brže.

Uključite grijanje

Iako se svi trudimo da budemo što ekonomičniji, ako očajnički želite da završite svoj posao farbanja što brže, pojačavanje grijanja u vašem domu će zasigurno pomoći da se boja prije osuši.

hayat.ba