OVAKVU PIZZA PITU DO SADA NISTE SPREMALI: TOLIKO JE IZDAŠNA, DA ĆE VAM VODA ODMAH KRENUTI NA USTA

Hrana i pice

OVAKVU PIZZA PITU DO SADA NISTE SPREMALI: TOLIKO JE IZDAŠNA, DA ĆE VAM VODA ODMAH KRENUTI NA USTA

Pita koja ima ukus pizze i miriše na origano rado je viđena, naročito na rođendanima mališana i za razne svečane prilike.

Recept je veoma jednostavan, omigućava brzo pravljenje, a pita je veoma izdašna i može da bude odličan izbor za doručak ili večeru.

Sastojci:

3 jajeta

malo soli

2 dl jogurta

1/2 čaše ulja

1 čaša brašna

1/2 praška za pecivo

500 g kora za pitu

200 g salame

200 g sira

100 g kačkavalja

kečap

origano

susam

Priprema:

Umutite jaja, dodajte malo soli, jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno dobro pomiješajte i napravite premaz kojim ćete filovati kore. Salamu isjeckajte, kačkavalj izrendajte, a sir usitnite. Pakovanje kora podeliti na četiri djela, za četiri rolata.

Ostavite četiri kašike fila za premazivanje rolata.

Redajte rolat: koru premažite sa tri kašike fila od jaja i jogurta, pa preko toga stavite koru pa opet fil, tako uradite i sa trećom korom, a na nju preko premaza stavite, kečap, sir, šunku, origano i kačkavalj. Urolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal.

Rolate stavite u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje, premažite svaki kašikom fila i pospite po vrhu susamom. Pecite 40 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Pokrijte čistom krpom da se pita prohladi, isecite i poslužite.

hayat.ba