Uhitili prvoosumnjičenog za ubojstvo hrvatskog rukometaša

Region

Uhitili prvoosumnjičenog za ubojstvo hrvatskog rukometaša

Gjorgievski je zadnji od troje osumnjičenih za smrt hrvatskog rukometaša Denisa Tota u Skoplju. Kako javlja hrvatska veleposlanica u Makedoniji, nakon nekoliko dana potrage je i on uhićen

Nakon nekoliko dana potrage uhićen je Angelo Gjorgievski, prvoosumnjičeni za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota. Tu je informaciju za Večernji list potvrdila hrvatska veleposlanica u Makedoniji Nives Tiganj.

– Nazvao me ministar i potvrdio uhićenje i još jednom izrazio žaljenje zbog ovog slučaja – rekla je za Večernji.

Kako doznaje RTL, osumnjičeni se predao policiji u Skoplju sinoć nakon ponoći.

Angelo Gjorgievski poznati je skopski diler i jedan od trojice osumnjičenih za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota.

Gjorgievski, koji je rođen u Mariboru, doživio je tešku prometnu nesreću u centru grada u lipnju 2016. Svojim automobilom Fiat Punto udario je u pet parkiranih automobila i pobjegao, no ubrzo ga je uhvatila policija.

Tad su mariborski kriminalisti krenuli u potragu za bandom narkodilera, među kojima je i Gorgievski. U listopadu iste godine policija je otkrila laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga. Između ostalog, imali su GBH (gamahidroksibutirat), poznat i kao droga za silovanje. U laboratoriju su zaplijenjeni i amfetamini te marihuana.

Na svojim društvenim mrežama, između ostalog, Gjorgievski ima objavljenu fotografiju u kojoj je u prisnom zagrljaju s makedonskim političarem Hristijanom Mickoskim, liderom najveće sjevernomakedonske oporbene stranke VMRO-DPME, koja je 25 godina vladala zemljom. Prema anketama stranka bi opet trebala osvojiti izbore, a sada bi Mickoski trebao postati premijer.

24sata