Milanović o padu drona: ‘Je li u toj letjelici bilo eksploziva? Da pitamo Clinta Eastwooda?’

Region

Milanović o padu drona: ‘Je li u toj letjelici bilo eksploziva? Da pitamo Clinta Eastwooda?’

Kad je u šest tona 50 kilograma TNT-a, onda se cijela zgrada trese i sve ide kvragu. To se pričalo na početku, a onda se sazvala konferencija na kojoj nismo saznali ništa, rekao je Milanović

Predsjednik Republike Zoran Milanović boravi u Rijeci gdje je bio na kavi s gradonačelnikom Markom Filipovićem, a kasnije se sastao i s rektoricom Sveučilišta u Rijeci Snježanom Prijić-Samaržija i njezinim suradnicima.y

Milanović je komentirao današnju presicu o padu drona za koju kaže da nije baš pretjerano pratio.

– Stvar je ozbiljna. Sama kinetička energija je ozbiljna, a ako je tu još toplinska energija, ekploziv… to je strašno opasno. Slušali smo od premijera da su to bombe… Nisi ih mogao maknut s ekrana. Avioni su mu letjeli tijekom presice, to mu je zadnji put. Lupetali su – rekao je Milanović.

– Je li taj eksploziv zemaljskog porijekla, je li to s neba došlo? Iz neke druge dimenzije? Prema onome što sam čuo, imam dojam da se radi o postupku gaslightinga. Ako nije privredni eksploziv, ako je zemaljskog porijekla, možda da pitamo Clinta Eastwooda – dodao je Milanović.

– U njoj očito nije bilo eksploziva, to je očito, koji bi mogao raznijeti zgradu. Kad je u šest tona 50 kilograma TNT-a, onda se cijela zgrada trese i sve ide kvragu. To se pričalo na početku, a onda se sazvala konferencija na kojoj nismo saznali ništa – rekao je Milanović.

Milanović kaže kako nema istrage jer ne postoji osoba koju bi se moglo optužiti.

– Zanima me, jel u tom objektu bilo TNT-a? Koliko? Bomba može biti i božićna ili se radilo o eksplozivu koji bi sušačku gimnaziju pretvorio u prah i pepeo. Mamuticu bi taj eksploziv od 50 kilograma o kojem se pričalo na početku – rekao je Milanović i dodao kako su to premijerova lupetanja.

Izjave o NDH iz Splita nije htio komentirati i rekao je neka sada to malo komentira premijer, a nije posebno htio komentirati ni rekonstrukciju Vlade.

– Ne vidim kako ovo doprinosti učinkovitosti Vlade i ljudiam koji rade u Vladi. Dakle, makni ministra, zamijeni ga i nastavi raditi – rekao je Milanović.

24sata