ISPROBAJTE JEDNOSTAVNE VJEŽBE ISTEZANJA ZA LAKŠI POČETAK DANA

Zanimljivosti

ISPROBAJTE JEDNOSTAVNE VJEŽBE ISTEZANJA ZA LAKŠI POČETAK DANA

Za istezanje ujutro dovoljno vam je svega pet do deset minuta kada ustanete iz kreveta, a pomoći će vam da lakše prebrodite napore s kojima se vaše tijelo suočava te steknete energiju za cijeli dan.

Sega nekoliko vježbi može učiniti da se vaše tijelo oslobodi napetosti i postane fleksibilno još od samog jutra.

Prva je vježba disanja, poznata po tome što potiče krvotok te zagrijava tijelo i priprema ga za vježbe koje slijede.

Lezite na ravnu površinu, podignite glavu, vrat i ramena od poda, ispružite ruke pokraj bokova. Noge neka stoje pod uglom od 90 stepeni, a zatim u tom položaju podižite ruke kao da udarate po površini vode. Udisanjem na nos, a izdisanjem na usta, napravite 100 pokreta rukama.

Roll up – vježba za istezanje mišića leža i jačanje centra tijela.

Lezite na ravnu površinu i podignite ruke okomito s tijelom, s udahom se podignite u sjedeći položaj i istegnite se pružajući ruke prema naprijed. Zatim se vratite u početni položaj. Prilikom ustajanja i vraćanja trupa u ležeći položaj izuzetno je važno da mišići trbuha budu čvrsti.

One Leg Circle – jačanje nogu u korijenu kuka.

Ostanite u ležećem položaju, a zatim privucite jednu nogu k tijelu. Ispružite je prema gore, a onda kružnim pokretima, ne mičući tijelo, pravite krugove nogom. Krug počnite udisanjem, a završite izdisanjem.

Spine Stretch Forward – istezanje donjeg dijela leđa, pomaže nam da pravilno sjedimo i pročistimo pluća.

Sjednite i ispružite noge. Ruke ispružite ispred sebe, paralelno sa podom i u visini ramena. Rukama se istežite prema naprijed, pazeći da kičma i vrat ostanu ravni. S izdisajem se vratite u početni položaj.

Saw – poboljšava disanje te jača kičmu i bočne mišiće trbuha.

Sjednite i ispružite noge, a ruke raširite u visini ramena. Ne pomičući noge s poda, s udisajem se zaokrenite na stranu. Jednu ruku podignite uvis, a pogledom pratite drugu ruku koju ste spustili pokraj vanjske strane gležnja. Ponovite vježbu par puta, pa zatim i na drugu stranu.

hayat.ba