Samohrana majka uhvaćena PIJANA za volanom: Kad joj je policajka rekla da izađe, desila se FILMSKA drama

Svijet

Samohrana majka uhvaćena PIJANA za volanom: Kad joj je policajka rekla da izađe, desila se FILMSKA drama

Pijana žena Šantel Oven (36) koja je automobilom vukla policajku dok je pokušavala da izbegne hapšenje zbog vožnje u alkoholisanom stanju, zatvorena je zbog nanošenja teških povreda i pokušaja ubistva.

Grinvud je izgubila oslonac i vučena je na kolenima, pre nego što je nekako uspela da se podigne i uhvati volan. Oven je na kraju stala, ali je odbila da izađe iz automobila i morao je da bude nasilno izvučena.

Testovi pokazuju da je samohrana majka troje dece iz Velikog Mančestera imala skoro dvaput veću količinu alkohola u krvi od granice dozvoljenog. Sudija Pol Loton pohvalio je policajku za hrabrost, navodeći da je rizikovala sopstveni život kao njen kolega Endrju Harper, kog je prilikom slične situacije i pokušaja da spreči pljačku, automobil je odvukao u smrt.

Oven je osuđena na osam meseci zatvora i odbijena joj je mogućnost puštanja na uslovnu slobodu.

– Reč je o veoma teškim prekršajima. Policija je pozvana jer su drugi bili ozbiljno zabrinuti zbog svađe između vas i vašeg partnera. Kada su stigli, bilo je očigledno da ste pod velikim uticajem alkohola, ali ste uprkos tome rekli da napuštate lice mesta. Kada vam 0je policajka Grinvud rekla da joj date ključeve auta, vi ste pokušali da pobegnete vukući je po putu – naveo je sudija, obraćajući se optuženoj.

Testovi pokazuju da je Ovens imao 68 mikrograma alkohola u 100 mililitara udaha, sa zakonskom granicom postavljenom na 35 mg. Oven je priznala da je vozila u alkoholisanom stanju i da je tom prilikom odbila da se preda policiji.

Takođe joj je zabranjeno da vozi naredne tri godine i moraće ponovo da polaže za vozačku dozvolu.

(objektiv.rs)