Poznat identitet muškarca koji je sa Rasimom Ljajićem doživio nesreću i poginuo

Region

Poznat identitet muškarca koji je sa Rasimom Ljajićem doživio nesreću i poginuo

Na autoputu Beograd – Niš, kod Ražnja, jutros oko 9 sati, automobil Škoda Superb, u kome se nalazio predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, je iz za sada neutvrđenih razloga sletio sa puta i prevrnuo se.

U ovoj saobraćajnoj nesreći, od zadobivenih povreda, preminuo je na mjestu događaja vozač Škode Superb Branko Gogić. Gogić je iza sebe ostavio dvoje djece i suprugu Nadu Gogić, novinarku RTS-a.

Rasim Ljajić, koji se nalazio u vozilu, nije teže povrijeđen i prevezen je u Klinički centar u Nišu.

Prema posljednjim informacijama srbijanskih medija, bivši ministar u Vladi Srbije ima dva polomljena rebra, kao i kontuziju glave te nagnječenje pršljenova.

Gogić je stradao samo pet dana pred svoj 45. rođendan. Rođen 15. aprila 1977. u Smederevu. U Beogradu je diplomirao ekonomiju a zatim završio i master studije na smeru “Ekonomska diplomatija”.

Od marta 1999. godine zaposlen je bio u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije gdje je radio u Direkciji za imovinsko pravne i finansijske poslove ministarstva, a zatim u generalnim konzulatima i ambasadama Republike Srbije u Rijeci, Zagrebu i Beču.

radiosarajevo.ba