Profesorica iz Rijeke poručila: Milanović je osramotio sve građane Hrvatske

Svijet

Profesorica iz Rijeke poručila: Milanović je osramotio sve građane Hrvatske

Jučerašnja posjeta i prisustvo obilježavanju 30. godišnjice Hrvatskoj vijeća obrane (HVO) u Mostaru, i dalje izaziva različite reakcije javnosti ne samo u Bosni i Hercegovini već i u susjednoj Hrvatskoj.

Profesorica filozofije i etike, twitterašica i saradnica više medija Vesna Rajnović komentirala je, također, poruke predsjednika Republike Hrvatske.

“Je li Zoki M. jučer u Mostaru ponovno osramotio sve časne građane RH dodijelivši odlikovanja UZP-u unatoč osuđenoj ideji HR Herceg-Bosne ili baš zbog nje? Priznajemo odluke Haškog suda samo kad se odnose na srpske zločince, a svoje slavimo kao heroje. Fuj!“, navela je Rajnović, objavljujući fotografije osuđenih ratnih zločinaca u slučaju “Prlić i ostali”, zapravo vrha HVO-a i političkog vodstva tzv. HR Herceg-Bosne koji su osuđeni za “udruženi zločinački poduhvat”.

Ona se, također, osvrnula na Milanovićevo citiranje pjesme Ranka Bobana “Moja Hercegovina” koju nazivaju i himnom tzv. “Herceg Bosne”.

“Dođi da vidiš, dođi da se diviš” Zoki M. dodjeljujući odlikovanja HVO-u u Mostaru”, navela je Rajnović objavljujući fotografije iz logora tzv. Herceg-Bosne i razorene stare jezgre Mostara.

Hrvatski mediji, također, izvještavaju o Milanovićevoj posjeti. Sve kao u Hrvatskoj, samo nije u Hrvatskoj! Barjaci, šahovnice, veteranske insignije, piše Slobodna Dalmacija.

“Niko da spomene logore i haške presude“, upozorio je splitski list duge tradicije.

radiosarajevo.ba