Prva pobeda Ilona Maska?! Twitter dobija OPCIJU koju korisnici godinama zahtevaju (VIDEO)

Svijet

Prva pobeda Ilona Maska?! Twitter dobija OPCIJU koju korisnici godinama zahtevaju (VIDEO)

Značajne vesti za popularnu platformu

Ne dugo pošto je najveći akcionar Twittera, Ilon Mask, objavio anketu i upitao pratioce da li žele dugme za editovanje objava, zvanično se oglasila tech kompanija.

Opcija koju korisnici godinama žele napokon stiže na platformu, a testiranje startuje u okviru pretplatničkog programa Twitter Blue. U zvaničnoj objavi je istaknuto da akcija “nije inicirana javnom anketom”, ali u ovom trenutku to je najmanje važno…

Zaštita integriteta
Suština je jednostavna. Korisnici će imati opciju da edituju/isprave svoje objave, bez žrtvovanja odgovora, retvitova ili dobijenih lajkova.

Jedan od čelnika kompanije, Džej Salivan, kaže da je edit dugme jedna od najtraženijih opcija na platformi, a da inženjeri traže pravi način da je implementiraju.

– Bez vremenskog ograničenja, kontrole i transparentnosti o tome šta je uređeno, editovanje se može zloupotrebiti za izmenu zapisa javnog razgovora. Zaštita integriteta je naš glavni prioritet, kada pristupamo ovom poslu – ističe Salivan.

Promena politike
Bivši izvršni direktor i osnivač Twittera, Džek Dorsi, bio je protivnik edit opcije, dok se politika očigledno promenila s dolaskom novog šefa, Paraga Agravala.

Na svom zvaničnom nalogu, kompanija je 1. aprila objavila da radi na edit opciji, ali su korisnici to shvatili kao šalu.

Ne dugo potom, Ilon Mask je kupio 73,486.938 akcija Twittera (9,2%). Potez je usledio posle kritika na račun “pristrasnosti njihovog algoritma”, o čemu više možete OVDE pročitati.

Editovanje objava je moguće isključivo za pretplatnike Twitter Blue programa, podseća specijalizovani portal Verge.

objektiv.rs