Turski mediji: Roman Abramovič u petak kupuje tim za koji nastupaju bh. igrači

Svijet

Turski mediji: Roman Abramovič u petak kupuje tim za koji nastupaju bh. igrači

Ruski milijarder i vlasnik londonskog Chelseaja Roman Abramovič u petak če kompletirati kupovinu turskog Superligaša Goztepea, prenose tamošnji mediji.

Uslijed sankcija Velike Britanije, koje su nastale kao posljedica ruske agresije na Ukrajinu, Abramoviču je zamrznuta imovina u Velikoj Britaniji.

Ipak, Abramovič nije želio da sjedi skrštenih ruku pa je prema pisanju turskog novinara Ragipa Soylua svu snagu usmjerio ka Turskoj i prema kupovini Goztetpea.

Riječ je o klubu iz Izmira koji vuče tradiciju još od 1925. godine.

Iz ovog kluba su demantovali vijest o ikakvom dogovoru sa ruskim milijarderom, ali tamošnji mediji špekulišu da bi to mogao biti dio taktike dok posao ne bude kompletiran do samog kraja.

Inače, Goztepe se nalazi na tek 18. poziciji tabele turske Super lige sa 27 bodova, a “sigurna zona” im bježi čak devet bodova.

Za ovaj klub od ove zime nastupa i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Kenan Pirić, koji je debitovao za ovaj klub proteklog vikenda u porazu od Konyaspora (3:0), ali i povremeni reprezentativac i nekadašnji fudbaler Sarajeva Marko Mihojević.

n1