Nekad se tukli, sada se srdačno rukuju: Palo pomirenje Lukača i Stanivukovića?

Region

Nekad se tukli, sada se srdačno rukuju: Palo pomirenje Lukača i Stanivukovića?

Nije mogla proći skoro nijedna sjednica NSRS, a da ne padne teška riječ između njih dvojice, da bi na kraju pao i „šamar“ zbog kog su završili na sudu. Danas su, međutim, izgleda odlučili da zakopaju ratne sjekire i proslave zajedno Dan policije i 30 godina postojanja MUP Republike Srpske.

Pogađate, riječ je o starim političkim rivalima, gradonačelniku Banjaluke, Drašku Stanivukoviću, i prvom čovjeku policije, Draganu Lukaču, među kojima su odnosi nekada bili do krajnjih mjera zategnuti.

Da je političko rivalstvo palo u zaborav, pa makar i privremeno, bilo je jasno danas kada se Stanivuković pojavio na centralnoj proslavi povodom Dana policije, koja se održava u Zalužanima kod Banjaluke, a gdje ga je dočekao domaćin, Dragan Lukač.

Umjesto šamara ovaj put je „palo“ srdačno rukovanje dvojice nekadašnjih političkih rivala, a da li je to primirje privremenog karaktera ili ne – vidjećemo.

Podsjećamo, Stanivuković je u vrijeme dok je bio poslanik u Narodnoj skupštini Srpske često kritikovao MUP RS i rukovodstvo policije, zbog čega je ulazio u verbalne sukobe s Lukačem.

Na jednoj od sjednica NSRS, u decembru 2019. godine, koja je bila posvećena Programu reforme Bosne i Hercegovine, Stanivuković je donio zastavice NATO kako bi isprovocirao vlast.

Lukač je tokom svog obraćanja zaprijetio s govornice Stanivukoviću da “više ne smije u skupštinske prostorije donositi zastave NATO saveza”.

– Inače ćeš i ti završiti kao što su i zastave završile malo ranije – rekao je Lukač aludirajući na činjenicu da su zastavice NATO samo sat vremena prije pocijepane ispred govornice NSRS.

Nakon toga, Stanivuković je upitao Lukača “na koji će to on način završiti” i uputio se prema govornici.

Kad je prišao govornici Lukač je prvo u lice Stanivukoviću bacio nekoliko papirića koje je držao u ruci, da bi ga zatim i ošamario.

Protiv Lukača je u međuvremenu podignuta i optužnica, a on se na sudu izjasnio da nije kriv prenosi Srspkainfo.

Izvor:Klix