Ubili supruga potpredsjednice ukrajinske vlade: ‘Poginuo je kao heroj, evakuirajući civile’

Svijet

Bogdan Stefanišin poginuo je prije dva dana, objavila je ukrajinska zastupnica Lesia Vasilenko

Suprug potpredsjednice ukrajinske vlade Olge Stefanišine ubijen je u ruskom granatiranju u četvrtak, objavila je na društvenim mrežama ukrajinska zastupnica Lesia Vasilenko.

– Jučer sam plakala više nego u svih ostalih 36 dana rata. Ubijen je suprug moje kolegice Olge Stefanišine, zastupnice. Poginuo je kao heroj, pokušavajući evakuirati civile iz Černihiva. Nezamisliva tragedija – napisala je na svojem Twitter profilu ukrajinska zastupnica Lesia Vasilenko.

Ruska invazija na Ukrajinu izazvala je najveći egzodus civila u Europi od Drugoga svjetskoga rata, a već više od mjesec dana gledamo potresne prizore. Točan broj žrtava i dalje nije poznat.

Vrijedi spomenuti da je Stefanišina bila rangirana na 45. mjestu na listi “100 najutjecajnijih Ukrajinaca” u 2021. i 14. na listi “100 najutjecajnijih žena Ukrajine 2021.” prema magazinu Focus.

Unatoč tome što je znala da joj je suprug ubijen u napadu, ukrajinska državna službenica oglasila se na Twitteru i zatražila pravni okvir koji će osigurati sigurnost Ukrajinaca.

– Nikakvim riječima se ne može vjerovati kada su u pitanju pregovori s Rusijom. Jedina opcija za nas je čvrst i jasan pravni okvir koji osigurava sigurnost Ukrajine – napisala je.

24sata