AKO ČESTO IZGOVARATE OVE REČENICE, NA DOBROM STE PUTU DA UNIŠTITE BRAK: Partner ni u ludilu ne želi OVO da čuje od vas!

Zanimljivosti

AKO ČESTO IZGOVARATE OVE REČENICE, NA DOBROM STE PUTU DA UNIŠTITE BRAK: Partner ni u ludilu ne želi OVO da čuje od vas!

Stvari koje govorimo voljenimo osobama u afektu ili zbog umora mogu da ostave ozbiljen posledice na naš odnos.

Bračni savetnici se jednoglasno slažu da ovih 5 rečenica nije dobro govoriti partneru:

1. Moj bivši je to drugačije radio

Nikada ne poredite svog partnera sa mužem ili ženom drugih ljudi ako ovo poređenje nije u njihovu korist, a nikako sa bivšim partenrima. Umesto da postavljate nekoga kao primer, fokusirajte se na pozitivno i sve dobro što vam vaš partner donosi u životu.

2. Ma, nije važno

Ako vam je nešto važno, ne smete se pretvarati da nije tako. Šta dobijate od toga što potiskujete svoja osećanja i govorite suprotno od onog što mislite? Niko se neće više boriti za vas i vaše snove od vašeg supruga, zato je važno da sa njim podelite sve do čega vam je stalo. Ne umanjujte važnost svojih snova.

3. Zašto tome pridaješ toliku pažnju?

Kada izgovorimo fraze poput “Oh, kakva glupost!” ili “Ne uzmerivaj se toliko zbog posla!” ili “Koliko ćeš još dugo da brineš o tome?”, mi ne tešimo partnera. Mi zapravo potcenjujemo njihova osećanja. Naš partner nam se neće otvoriti ako odbijamo njegova osećanja ili ih smatramo smešnim. Osećaće se usamljeno i nazadovoljno, što će uticati na vezu. Umesto toga, pokušajte da razumijete šta je uzrok partnerovih osećanja.

4. Rečenice koje uništavaju samopouzdanje partnera

Svim ljudima bez izuzetka, potrebno je čvrsto samopouzdanje, a reči koje ga degradiraju traumatične su za sve. Ako se razbacujete frazama poput: “Ti sebe nazivaš muškarcem!” ili “Ko bi tebe želeo?” ili “Nikome nisi potrebna!”, vaš partner će pre ili kasnije otići nekome ko će ga voleti i ceniti, nekome ko će ga obožavati.

5. Mislim da želim raskid

“Želim razvod.” “Želim da pobegnem od tebe.” “Idem kod mame.” Ako nemate čvrstu nameru da se razvedete ili raskinete, nikada ne govorite ove reči. Generalno, ne srljajte sa frazama koje ne oslikavaju vaša istinska osećanja i želje. Kao prvo, to se zove manipulacija da biste dobili nešto od partnera. Kao drugo, to može da dovede do posledica na koje verovatno ni sami niste spremni.

(stil.kurir.rs)