Rusija: Američko bombardiranje Srbije 1999. početak je erozije svjetskog poretka

Svijet

Američko bombardiranje Jugoslavije prije 23 godine uništilo je temelje svjetskog poretka, uzrokujući njegovu eroziju, izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov danas, na 23-ću obljetnicu te NATO-ove intervencije.

“Tada su te bombe, osim što su ubijale civile, počele uništavati sustav međunarodnih odnosa. Upravo tada je NATO (a kad kažemo ‘NATO’, mislimo ‘Amerika’) počeo bombardirati temelje svijeta. Tada je počela erozija svih temelja svjetskog poretka što je dovelo do europske sigurnosne krize koju danas proživljavamo”, naglasio je glasnogovornik, prenosi ruski TASS.

Peskov je istaknuo da se u ova kriza prvenstveno odražava na europski kontinent, tj. na Rusiju i druge države Europe, od kojih je većina trenutno nije sklona Moskvi. “I sami Amerikanci, koji su sve ovo potaknuli, mnogo manje pate u ovoj krizi od onih koji su uključeni i moramo to dobro razumjeti”, dodao je. Na pitanje novinara ima li “svjetla na kraju tunela” u ovoj situaciji, glasnogovornik je istaknuo da “svaki tunel završava svjetlom”.

geopolitika.news