Vučić halucinira: Dio Zagreba i Sarajeva sprema nam zamku

Region

Vučić halucinira: Dio Zagreba i Sarajeva sprema nam zamku

Za odbijanje Albanaca da na teritoriju Kosova budu održani predstojeći opći izbori u Srbiji je rekao da predstavljaju ne samo njihovo ušutkavanje, već i pitanje sigurnosti te političkog opstanka Srba na Kosovu

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić je nakon sjednice Savjeta za nacionalnu sigurnost i razgovora s predstavnicima Srba s Kosova rekao da u regiji ‘neki igraju protiv Srbije’.

– Žele nas obilježiti kao nekog tko je protiv zapadne civilizacije, spremaju nam klopku, kako bi nam bile uvedene sankcije i da fizički budemo onemogućeni pomoći narodu. Tu vrstu klopke moramo izbjeći. Pokušavaju nas uvući u sukobe, i dijelovi Podgorice, dio Zagreba, Sarajeva, cijela Priština – rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu.

Za odbijanje Albanaca da na teritoriju Kosova budu održani predstojeći opći izbori u Srbiji je rekao da predstavljaju ne samo njihovo ušutkavanje, već i pitanje sigurnosti te političkog opstanka Srba na Kosovu, prenosi N1.

Vučić kaže da su na sastancima s predstavnicima Srba s Kosova i veleposlanicima zemalja NATO-a razmotreni aspekti i posljedice ove odluke Prištine. Naveo je da su predstavnici Srba s Kosova gotovo jednoglasno tražili da istupe iz svih prištinskih institucija, ali i da 435 policajaca na sjeveru napusti regionalnu policiju.

– Postavio sam im jedno pitanje, ok, učinimo to danas, što je dan poslije? Nije problem, prebacit ćemo na sebe financijski teret, ali dan poslije bojim se da bismo mogli ući u začarani krug ratnih sukoba bez kraja i zato sam zamolio za dodatno strpljenje i da nastavimo razgovore oko 8, 9. travnja.

O odluci Prištine je obavijestio ambasadore zemalja NATO-a od kojih, kako kaže, očekuje oštru osudu.

– Ambasador Rusije je potpuno razumio stavove Srbije, poslanik Kine je saslušao i prenio Pekingu sve što sam mu imao priopćiti- rekao je Vučić.

Najavio je posebna biračka mjesta u susjednim općinama u centralnoj Srbiji, na kojima će moći glasati građani s Kosova i da će u narednim danima biti još sastanaka s predstavnicima Srba, ali i s članovima Vlade kako bi se našlo rješenje.

24sata