Putin razgovarao sa Scholzom, naglasio kako Ukrajina odugovlači pregovore

Svijet

Putin razgovarao sa Scholzom, naglasio kako Ukrajina odugovlači pregovore

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin obavio je danas novi telefonski razgovor s Olafom Scholzom tokom kojeg je fokus bio na aktuelnim mirovnim pregovorima između Ukrajine i Rusije.

Prema saopćenju Kremlja, Putin je tokom razgovora njemačkom kancelaru naglasio kako predstavnici Ukrajine pokušavaju da odugovlače pregovore s Rusijom iznoseći nerealne prijedloge.

“Ipak, ruska strana je spremna da nastavi potragu za rješenjima u skladu sa svojim dobro poznatim prinicipijelnim stavovima”, navodi se u saopćenju Kremlja.

Također, Putin je Scholzu skrenuo pažnju i na raketne napade ukrajinskih snaga na dijelove Donjecka koji se nalaze pod kontrolom ruskih trupa.

“Nastavljena je rasprava o situaciji oko Ukrajine. Predsjednik Rusije je skrenuo pažnju na raketne napade ukrajinskih snaga sigurnosti na stambena naselja Donjeck i Makejevka što je dovelo do velikih žrtava. Ovi ratni zločini su ignorisani na Zapadu. Ruska vojska čini sve da spasi živote civila u Ukrajini”, stoji u zaključku Kremlja.

klix.ba