U Rusiji zatvorili McDonald’s, a Putin ima rješenje: Njihove će restorane preuzeti Ujak Vanja?

Svijet

U Rusiji zatvorili McDonald’s, a Putin ima rješenje: Njihove će restorane preuzeti Ujak Vanja?

Novi restorani trebali bi imati istu ponudu kao McDonald’s, ali bi cijene bile niže. Osim toga, ističe se kako će lanac Ujak Vanja koristiti samo ruske sastojke

McDonald’s je prošlog tjedna privremeno zatvorio restorane u Rusiji, a brend je sad dobio novi imidž. Ruski predsjednik Vladimir Putin navodno planira otvoriti lanac restorana brze hrane pod nazivom Ujak Vanja, po istoimenoj drami Antona Pavloviča Čehova iz 1899. godine, piše portal Il Messaggero.

Kako se to točno dogodilo? McDonald’sove lukove okrenuli su tako da izgledaju kao slovo B, a ne kao slovo M što je dosad bio slučaj. Društvene mreže tu su imale veliku ulogu jer se njima širi zahtjev za registraciju Ujaka Vanje, kako bi što prije mogli početi s radom.

Novi restorani trebali bi imati istu ponudu kao McDonald’s, ali bi cijene bile niže. Osim toga, ističe se kako će lanac Ujak Vanja koristiti samo ruske sastojke. Sve se ovo događa samo nekoliko dana nakon što je McDonald’s je privremeno zatvorio 847 restorana u Rusiji kako bi ih ‘kaznili’ zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Izvršni direktor McDonald’sa Chris Kempczinski rekao je da će lanac pauzirati poslovanje u Rusiji, ali da će nastaviti plaćati svoje ruske zaposlenike, a neprofitna organizacija Ronald McDonald House Charities nastavit će s radom.

24sata