ŽENE treba da piju ovo SVAKI DAN: PRIRODNI NAPITAK koji će vam regulisati HOROMONE, bez LIJEKOVA

Zanimljivosti

ŽENE treba da piju ovo SVAKI DAN: PRIRODNI NAPITAK koji će vam regulisati HOROMONE, bez LIJEKOVA

Sve više se priča o disbalansu hormona, koji se mnogo češće javlja kod žena nego kod muškaraca. Promjena ravnoteža hormona može ozbiljno da utiče na zdravlje žene, pa je nikako ne bi trebalo zanemariti.

U organizmu žene ciklično se proizvode dva hormona – progesteron i estrogen, a svaka promena u toj proizvodnji smatra se hormonskim disbalansom. Estrogen je primarni ženski hormon.

Ova tri prirodna recepta pomoći će vam u da stabilizujete lučenje hormona:

List od maline- koristi se da bi se ojačali mišići materice, i povoljno utiču na regulisanje horomna. Žene koje piju ovaj čaj tokom trudnoće, imaju znatno olakšan porođaj.

Recept je jednostavan: : prelijte jednu supenu kašiku listova maline (mogu se koristiti i osušeni) sa 200 ml ključale vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Ovaj čaj nikako nemojte prije spavanja da pijete.

Voda sa limunom- povoljan je za gubitak kilograma, čisti sve toksine iz organizma , prolepšava kožu i ojačava imunitet. Opšte je poznato da limun utiče na hormon sitosti, a ukoliko nije u ravnoteži, tijelo će stvarati masne naslage.

Recept: iscijedite sok od pola limuna u čašu tople vode i ispijte odjednom. Preporučuje se da odmah ujutru popujete jednu čašu jer će tako doći do ubrzavanja metabolizma.

Mlijeko sa kurkumom i kokosovim uljem- savršeno dovodi do ravnoteže nivoa hormona. Smatra se da kurkuma poboljšava cirkulaciju i metabolizam. Dok do danas postoje preko 1500 studija koje pokazuju da je kokosovo ulje jedno od najzdravijih na svijetu.

Recept: u 200 ml vrućeg mlijeka dodati pola kafene kašičice kurkume i kašičicu kokosovog ulja. Možete dodati i med, ako želite

Preporučeno je da jutro započnete toplom vodom s limunom, čaj od maline pijete u toku dana, a pred spavanje se počastite toplim zlatnim mlijekom.

(novi.ba)