Drama u prostorijama SNSD-a u Banjaluci: Maloljetnika zatvorio u sobu i prijetio

Region

Banjalučanin S.Š. uhapšen je juče zbog sumnje da je veče prije maloljetnika zatvorio u jednu sobu u prostorijama SNSD u Banjaluci, te mu prijetio, piše Srpskainfo.

Sve se dešavalo u prostorijama Multimedijalnog centru u Ulici Jovana Dučića u Banjaluci, a koje je iznajmio SNSD.

Navodno je to veče u tim prostorijama bio koncert.

O svemu se oglasila i PU Banjaluka.

“Osoba inicijala S.Š. iz Banjaluke uhapšena je zbog sumnje da je ugrožavala sigurnost maloljetne osobe, saopštila je banjalučka Policijska uprava. Ova osoba je uhapšena juče, nakon što je u jutarnjim časovima prijavljeno krivično djelo. Prema prijavi će biti ispitana i osoba M.P”, navode u policijskom saopštenju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

Na ovo su reagovali iz PDP-a i SDS-a tražeći od Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka da daju jasne odgovore na nemile scene.

“PDP od Policijske uprave i Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka traži da daju jasne odgovore na nemile scene koje su se prije nekoliko dana desile u prostorijama banjalučkog SNSD tokom koncerta jedne folk pjevačice u organizaciji ove stranke, kada je jedan maloljenik pretrpio povrede od visokorangiranog člana Gradskog odbora SNSD-a i uposlenika privatizovanog UKC-a Republike Srpske, te o opštoj tuči koja se kasnije desila”, naveli su iz PDP-a.

Iz GO SDS-a su istaknuli da je SNSD pokušao zataškati sve ovo zahvaljujući rodbinskim vezama.

“Gradski odbor SNSD i njegov prvi čovjek dr. Vlado Đajić još jednom su pokazali da Banjaluku smatraju svojim privatnim vlasništvom u kojem im je sve dozvoljeno i gdje mogu da se bahate bez ikakvih posljedica. Tuča koja se desila preksinoć u stranačkim prostorijama, odavno pretvorenim u kafanu, i koju je SNSD pokušao zataškati zahvaljujući rodbinskim vezama, pokazao je koliko je korumpiran i truo sistem koji su oni sagradili“, naveli su iz GO SDS.

n1