ČEMU SLUŽI POSLEDNJA RUPICA NA PATIKAMA? Svrha je potpuno GENIJALNA i treba da se koristi ČEŠĆE jer može da POMOGNE!

Zanimljivosti

ČEMU SLUŽI POSLEDNJA RUPICA NA PATIKAMA? Svrha je potpuno GENIJALNA i treba da se koristi ČEŠĆE jer može da POMOGNE!

Ove rupice obično ostaju neiskorišćene i gotovo niko ne zna čemu služe. Smeštene su sa strane i većina ljudi ih ne veže jer jednostavno ne znaju šta bi sa njima.

One zapravo služe za imobilizaciju noge prilikom kretanja, a pogotovo trčanja i ujedno za sprečavanje žuljeva. Nakon što zavežete patiku na ispravan način noga se ne može puno pomerati u njoj što onemogućava stvaranje žuljeva i potencijalne povrede.

Ovako se vezuje pertla na poslednjoj rupici patike

Pertlu provucite kroz poslednje rupice tako da provlačite pertlu sa spoljne strane prema unutra. Ne treba ukrštati pertle sa druge strane, već koristite onu koja je pored te rupice. Nemojte potpuno uvući pertlu već ostavite mali deo tako da se stvori mala omča. Napravite tako i sa jedne i s druge strane patike

Potom uzmite pertlu sa suprotne strane i provucite kroz malu omču. Napravite i na jednoj i na drugoj strani isto. Čvrsto zategnite potežući pertle prema dole. Tako ćete stabilizovati stopalo u patici. Potom možete normalno zavezati patiku kako to i inače radite (detaljan postupak pogledajte u videu ispod).

kurir.rs