Vladimir Putin čestitao Međunarodni dan žena: Zahvaljujem ženama koje su u ruskoj vojsci

Svijet

Vladimir Putin čestitao Međunarodni dan žena: Zahvaljujem ženama koje su u ruskoj vojsci

Shvaćam da se brinete za svoje najmilije, ali možete biti ponosni na njih kao što se i cijela država ponosi i brine za njih, zajedno s vama, kazao Putin

Predsjednik Rusije Vladimir Putin u čestitci povodom Međunarodnog dana žena poručio je da ruski ročnici ne sudjeluju niti će sudjelovati u specijalnoj vojnoj operaciji, kako ruski predsjednik naziva invaziju na Ukrajinu, te da neće biti dodatnog poziva rezervista, čime nastoji opovrgnuti informacije koje od početka invazije kolaju, a prema kojima je uistinu velik broj trupa na fronti zapravo sastavljen od ročnika, piše RTL.HR.

Možete biti ponosni
– Htio bih se obratiti majkama, suprugama, sestrama i djevojkama naših vojnika i časnika koji su sada u borbi, brane Rusiju u specijalnoj vojnoj operaciji. Shvaćam da se brinete za svoje najmilije, ali možete biti ponosni na njih kao što se i cijela država ponosi i brine za njih, zajedno s vama. Htio bih istaknuti da u borbenim djelovanjima na sudjeluju i neće sudjelovati vojnici koji služe vojni rok. I neće biti dodatnog pozivanja rezervista iz rezervnog sastava – kazao je Putin.

Zahvalio je i ženama koje služe u ruskim oružanim snagama.

– Posebne riječi poštovanja za žene koje ispunjavaju svoju dužnost, služe u redovima Oružanih snaga Rusije. Hvala vam na vjernosti domovini – kazao je Putin.

Iskorišteni sinovi
Podsjetimo, majke ruskih vojnika optužile su ranije Kremlj da su njihovi sinovi iskorišteni kao topovsko meso te da su njihove obitelji prevarene.

Posljednjih dana po društvenim mrežama kruže i video snimke zarobljenih ruskih vojnika na kojima se može vidjeti kako zovu obitelj i javljaju ima da su dobro te što se događa u Ukrajini.

avaz.ba