STIGLA PUTINOVA ‘CRNA KNJIŽICA’! Sprema se udar iz Moskve: Ide odgovor neprijateljima, dosta im je ‘ekonomskog razbojništva’

Svijet

STIGLA PUTINOVA ‘CRNA KNJIŽICA’! Sprema se udar iz Moskve: Ide odgovor neprijateljima, dosta im je ‘ekonomskog razbojništva’

Vladimir Putin je od ruske vlade zatražio da mu u roku od dva dana sastavi popis zemalja koje su podržale sankcije Rusiji, a sada je ruska agencija RIA Novosti objavila da je taj popis i napravljen.

“Na popisu neprijateljskih stranih država su, među ostalima, Australija, Velika Britanija, sve članice Europske unije (znači i Hrvatska), Kanada, Island, Lihtenštajn, Monako, Novi Zeland, San Marino, SAD, Singapur, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švicarska, Japan, Albanija, Norveška…”, stoji u priopćenju ruske vlade.

Podsjetimo, u subotu je Putin zatražio od ruske vlade da mu sastavi popis zemalja koje su uvele sankcije Rusiji.

‘Imate dva dana za to’
“Imate dva dana za to”, jasno je poručio Putin u subotu.

Među zemljama koje su uvele sankcije Rusiji je i Hrvatska, a do uvođenja sankcija dovela je ruska invazija na Ukrajinu.

Naime, prema JPMorgan Chaseu, napad na Ukrajinu mogao bi dovesti do kolapsa ruskog gospodarstva poput onog iz 1998. godine.

Kako naređeno, tako i učinjeno, pa je Putin popis koji je tražio, za dva dana i dobio.

‘Ekonomsko razbojništvo’

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da Zapad provodi “ekonomsko razbojništvo” protiv Rusije i da će Moskva na to odgovoriti.

Nije precizirao kakav će odgovor biti, no rekao je da će to biti u skladu s ruskim interesima.

dnevno.hr