MUP locirao objekat u kojem je pozivano na ubistvo Dodika

Region

MUP locirao objekat u kojem je pozivano na ubistvo Dodika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske lociralo je lokaciju snimanja videa u kojem maskirano lice nudi novčanu nagradu za ubistvo člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika SNSD Milorada Dodika. Ministar Dragan Lukač istakao je kako se radi o ugostiteljskom objektu u Sarajevu.

Lukač je istakao kako je sve unaprijed pripremljeno i montirano, “jer postoji čovjek koji ti spremno snima dok lice ulazi unutra maskirano i nudi određen novac da bi neko izvršio takvo ubistvo”.

Zajedno sa policijom u Federaciji Bosne j Hercegovine, SIPA-om i ostalim bezbjednosnim agencijama radi se na otkrivanju lica koja su akteri snimka, kao i povoda, istakao je Lukač.

Komentarišući ovaj slučaj Lukač je povukao pralalelu sa dešavanjem u Prijedoru, gdje je, kako je istakao, “jedna T

kuća snimala prilog i u njemu lice koje je reklo da treba srušiti džamiju”.

Policija je utvrdila, kaže Lukač, da se radi o montiranom snimku, “gdje je jedna kuća dozvola sebi da se bavi izazivanjem vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, a lice koje prolazi ispred je takođe bošnjačke nacionalnosti koje poziva na rušenje džamije”, istakao je Lukač pozivajući medije da ne učestvuju u takvim stvarima.

n1